23948sdkhjf

Traditionsrig messe er mere end blot en produkt-udstilling

Der er lagt op til tre begivenhedsrige dage på et højt fagligt niveau, når elbranchen mødes i Odense til den traditionsrige El & Teknik-messe

Elbranchen har fart på. Efterspørgslen efter branchens ydelser synes at stige dag for dag. Den grønne omstilling, den teknologiske udvikling og elektrificeringen er blandt de mest markante omdrejningspunkter i en branche i vækst.

Og netop det stigende fokus på elektrificeringen af Danmark er temaet på El & Teknik-messen i Odense i maj måned, som en direkte refleksion af den grønne omstilling.

- Vi kigger ind i den gode gamle EL & Teknik-messe med nye krydderier. Vores tema i år hedder ”Elektrificeringen af Danmark”, og det udspringer selvfølgelig af den grønne omstilling, som rulles ud i Danmark i øjeblikket. Temaet i år kommer til at præge messen på den måde, at vi nu også retter henvendelse mod elforsyning, energiforsyning og infrastruktur. Det bliver naturligvis ikke på bekostning af installatører. Det er blot et udtryk for, at markedet vokser sig større, forklarer Per Rømer Kofod, adm. direktør i VELTEK, som står bag messen sammen med Green Power Denmark, i en pressemeddelelse.

Han fremhæver, at EL & TEKNIK-messen er kendt for at være et vigtigt mødested, hvor fagfolk kan få fingeren på pulsen og opdateres på de nyeste tendenser inden for branchen.

Temaet kommer til at præge messen på den måde, at vi nu også retter henvendelse mod elforsyning, energiforsyning og infrastruktur. Det bliver naturligvis ikke på bekostning af installatører. Det er blot et udtryk for, at markedet vokser sig større Per Rømer Kofod, adm. direktør VELTEK

- El & Teknik-messen er stedet man skal tage hen, hvis man vil opdateres på, hvad der rør sig, og hvilke nye tendenser vi ser i branchen. Messen afholdes hvert andet år – så hvis man deltog på messen i 2022, vil man uden tvivl kunne se en udvikling i, hvordan markedet har ændret sig. Vi kommer helt sikkert til at se en masse spændende nyheder om e-mobility og elbilladning på flere stande i år. Bygningsautomatik og energieffektivitet forventer vi også at se på messen i år, fortæller Per Rømer Kofod og tilføjer, at messen ikke kun er et sted for fremvisning af de seneste produkter og teknologier, men også en oplagt mulighed for at netværke samt få erfaring og inspiration til nye forretningsmuligheder.

Vigtigt netværk

For Thomas Heide Jørgensen, regional marketingchef hos Niko, er El & Teknik-messen mere end blot et sted for præsentation af virksomhedens nyheder:

- Vi deltager for at møde installatører, rådgivere, samarbejdspartnere og kollegaer i branchen. Messen giver os muligheden for at skabe relationer, vise nyheder og få leads til projekter, som skal projekteres det kommende år. Vi oplever altid, at de tre dage er super intensive. Vores team er beskæftiget med dialog og samtaler med kunder, interessenter og med de studerende, siger Thomas Heide Jørgensen.

Jørn Falck, medejer af GN Belysning, fortæller, at messen er det helt rigtige sted at være.

- Det er den messe, som alle elinstallatører og el-folk kender. Det er her, man mødes hvert andet år. Det er vigtigt for os at have en masse dialoger med potentielle kunder, som måske ikke kender os, og som vi kan bearbejde efterfølgende, mener Jørn Falck.

Sinne Kold, marketingchef hos Brødrene Dahl, ser messen som en oplagt mulighed for at komme i dialog med virksomhedens målgruppe;

- Det er lige vores målgruppe, vi kommer i tale med her. Vi forventer at komme til at snakke med rigtig mange af vores gode, eksisterende kunder, men vi glæder os også til at møde en masse potentielle kunder, som måske ikke ved, hvad vi kan tilbyde inden el, klima og køl, siger Sinne Kold.

Peter Harrig Nielsen, som er divisionschef hos Wexøe, ser frem til at gøre sig bekendt med markedets nyeste tendenser og samtidig opfange muligheder for fremtidige projekter:

- Vi forventer selvfølgelig at komme i dialog med mange af vores eksisterende kunder, og forhåbentlig ser vi også nogle nye. Det er vigtigt for os, at vi får samlet leads op, og komme hjem med projekter og salgsmuligheder, vi kan arbejde med efterfølgende, fremhæver han.

El & Teknik er Danmarks største elfagmesse. Messen holdes hvert andet år i Odense Congress Center. I 2022 havde messen 140 udstillere og 7.805 besøgende gæster. I år holdes messen i dagene 14.-16. maj.

Organisationerne bag El & Teknik-messen

Brancheorganisationen VELTEK repræsenterer ca. 125 virksomheder med en samlet omsætning på over 30 mia. kr. alene i Danmark.
VELTEK er repræsenteret i: Transport- og Bygningsministeriets Specialudvalg, VA-styregruppen under ETA Danmark, bestyrelsen for Dansk Center for Lys (DCL) og branchepanelet for Byggeri i Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen. VELTEK har også sæde i Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed i Sikkerhedsstyrelsen.
Brancheorganisationen er en sammenlægning af de tre tekniske brancheorganisationer VE Leverandørerne (vvs-branchen), FAFGE (El-Branchens Leverandørforening) og Dansk Ventilation.

Erhvervsorganisationen Green Power Denmark er talerør for den danske energisektor, som sammen med medlemmerne arbejder for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm.
Green Power Denmark har ca. 1.500 medlemmer og repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energien.
Green Power Denmark blev grundlagt den 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Kilde: VELTEK og Green Power Denmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109