23948sdkhjf

Fik en båndsav i konfirmationsgave: Nu indtager Andreas DM i Skills

Øvelse gør mester, og derfor er 18-årige Andreas Møller Simonsen allerede begyndt at forberede sig til DM i Skills, der afvikles om små to uger. 

Det hele startede med, at Andreas Møller Simonsen snittede træmænd med sin lommekniv. 

Præcis som Emil fra Lønneberg fordrev tiden med. 

I dag er Andreas 18 år gammel, maskinsnedkerlærling hos Multiform - og på tærsklen til sin første deltagelse nogensinde i DM i Skills, når det skydes i gang senere på måneden i Roskilde. 

DM i Skills 2024

  • DM i Skills er danmarksmesterskabet for unge faglærte på erhvervsuddannelserne. 
  • I år kæmper 280 unge om de eftertragtede guldmedaljer inden for 47 forskellige fag. 
  • Dyrskuepladsen i Roskilde danner rammen for DM i Skills 2024.
  • Konkurrencerne kører tre intense dage fra torsdag 18. april kl. 8.00 til og med lørdag 20. april, hvor medaljeoverrækkelserne finder sted kl. 14.00.
  • DM i Skills 2024 arrangeres af Skills Denmark i tæt partnerskab med Roskilde Kommune, Region Sjælland og Børne- og Undervisningsministeriet.

Kilde: Skills Denmark

Han er halvandet år inde i sin uddannelse, men allerede tidligt i tilværelsen blev han præget til at arbejde med træmaterialer - og generelt at blive en dygtig håndværker. 

- Jeg startede med at snitte i træ, da jeg var helt lille. Og da jeg blev 12 år, fik jeg min egen drejebænk, hvor jeg har drejet alt fra skåle til kuglepenne og lysestager i træ. Stille og roligt indtog jeg mere og mere af mine forældres garage og gjorde det til mit værksted. Og maskinparken voksede hurtigt. 

- Da jeg blev konfirmeret, fik jeg en båndsav. Det er der nok ikke så mange, der ønsker sig i den alder, noterer Andreas Møller Simonsen med et smil. 

Han lægger heller ikke skjul på, at han er en trænørd. 

- Træ er et levende materiale, der aldrig dør. Selv om et massivt trægulv har ligget i 50 år, så arbejder det stadig, når temperaturen eller luftfugtigheden svinger. Derfor skal man forstå materialet. Når man gør det, så åbner der sig en verden af muligheder, siger lærlingen. 

Multiform

  • Multiform har siden 1982 været fremstillet håndlavede køkkener. 
  • Hvert eneste køkken er lavet i Kibæk ved Herning - ud fra individueller kunders ønsker og behov. 
  • Virksomheden fremstiller også inventar til resten af boligen.
  • Multiform har butikker i Danmark og udvalgte steder i Norge, Sverige samt Europa. 
  • Virksomheden ejes i dag af svenske Ballingslöv International.

Kilde: Multiform

Læreplads i køkkenet

Andreas Møller Simonsen er til daglig i lære hos køkkenfirmaet Multiform, men til DM i Skills skal han prøve kræfter med et helt andet element. 

Et barskab med jalousilåger. 

Det har han til DM i Skills 21 timer til at fremføre - og han er allerede i fuld gang med at øve sig. 

- Jeg mærker en kæmpe opbakning og er vild med mit fag. Som maskinsnedker kombinerer jeg det traditionelle håndværk med moderne teknologi. Det er en stor tilfredsstillelse at stå med et stykke træ i hånden, og når jeg har forarbejdet det på maskiner, så bliver det til en flot låge eller en smuk skuffe.

- At få lov at stille op til Skills er stort. Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Det er fantastisk at få lov til at stille op og vise, hvad man kan, siger han. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125