23948sdkhjf

Digitalisering kan flytte bjerge hvis det gøres ordentligt

Tekniq Arbejdsgiverne sætter på årsdag fokus på det tekniske erhvervsliv i den digitale tidsalder

Digitalisering kan flytte bjerge, hvis det gøres ordentligt. Men for, at vi for alvor kan tage de første og afgørende svømmetag i dette ukendte farvand, er vi nødt til at huske svømmevingerne.

Det skriver Tekniq Arbejdsgiverne i oplægget til brancheorganisationens Årsdag den 2. maj i Odense Congress Center

På årsdagen dykker brancheorganisationen ned i TEKNIQ Arbejdsgivernes Strategi 2027, og hvad der skal til for at være drivkraften bag den bæredygtige og digitale vækst i Danmark.

Det handler blandet andet om ChatGPT, usynlige indbrudstyve og politiske visioner – og den digitale omstilling i praksis.

Strategien identificerer fire megatendenser, der har særlig betydning for TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemmer: Bæredygtighed, medarbejdermangel, robusthed og digitalisering. Det er især det sidste punkt, digitalisering, som er i fokus på årsdagen.

Digital transformation

Tekniq Arbejdsgiverne har til Årsdagen sammensat et program, der viser den digitale transformations potentiale og værdi. Digitaliseringen har nemlig muligheden for at løse flere samfundsudfordringer:

  • Vi skal digitalisere for at nå i mål med den grønne omstilling.
  • Vi skal digitalisere for at løse arbejdsmanglen.
  • Vi skal digitalisere for at skabe robuste arbejdspladser.
  • Vi skal digitalisere for at skabe ny værdi og holde os relevante for kunderne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er Danmarks tredjestørste arbejdsgiver- og erhvervsorganisation oig repræsenterer cirka 4.100 tekniske installations- og industrivirksomheder inden for el, vvs og metal. Branchen beskæftiger 60.000 medarbejdere, og den samlede årlige omsætning beløber sig til cirka 60 mia. kr.

Kilde: Tekniq Arbejdsgiverne

”Vi er trådt ind i den digitale tidsalder - og det er medlemmerne i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der skal støbe fundamentet for fremtidens digitale Danmark”, lyder det i oplægget til Årsdagen, hvor omdrejningspunktet blandt andet er at undersøge, hvordan digitaliseringen skaber værdi på tværs af brancher.

Digitalisering og cybersikkerhed

Blandt indlægsholderne på Årsdagen er Johan Vieth, som vil fortælle om JV Ventilations digitale tilgang, som sikrer mere tid til kunderne og færre misforståelser i hverdagen. Med iPads og digitale pilottjeklister kan medarbejdere og ledelse nemlig hurtigt opdateres på ændrede forhold og undgå spildtid.

I et andet indlæg vil Thorsten fra KSM Kragelund fortæller om, hvordan digitalisering er en hjørnesten i udviklingen af KSM Kragelund. Her bruges dataanalyse til at identificere muligheder i salg og supply chain. Med en omsætning på næsten 130 millioner og 10.000 ordrer er der mange muligheder og faldgruber.

Jesper Holmgreen Hansen, COO, Finn L. & Davidsen er også på talerstolen og vil fortælle om, hvordan virksomheden med et innovativt digitalt setup og brug af avancerede værktøjer som Digitale assistenter (RPA) og ChatGPT, transformerer de ikke kun interne processer, men også forbedrer kundeoplevelsen.

Endelig er der også fokus på cybersikkerhed. Ken Bonefeld Nielsen er it-sikkerhedschef i Norlys, som leverer el, varme og fiberbredbånd til tusindvis af danskere, og han skal helst være et skridt foran de kriminelle.

Han vil blandt andet forsøge at besvare hvad sker der, hvis elnettet bliver klippet over i nattens mulm og mørke samtidig med at telenettet bliver sendt til tælling af hackere? Bruger russerne deres kræfter på en usynlig krig i din baghave? Og hvem kontakter du, hvis en hacker overtager dit MitID og tømmer din bankkonto?

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078