23948sdkhjf

22-årige Anastasiia fra Ukraine fik job hos vejstribespecialist i Køge

Anastasiia Riadnova kan snart fejre sit første års jubilæum som PA hos vejstribespecialisten Saferoad Services, hvor hun er faldet godt til

Da Anastasiia Riadnova ankom til Danmark i efteråret 2022 blev hun modtaget i Køge og begyndte på et introduktionskursus. Efterfølgende fik hun praktikplads og siden job hos Saferoad Services. Og nu kan hun snart fejre sit første års jubilæum som PA ( Personal Assistant) hos vejstribespecialisten, hvor hun er faldet godt til.

Hun arbejder som PA for økonomi- og administrations chef Robert Østergaard og administrerende direktør Jesper Wraae-Bess.

- Jeg er meget glad for at bo i Danmark og sætter stor pris på arbejdskulturen her. Den er meget forskellig fra den, jeg kender hjemmefra, og det passer mig fint, siger Anastasiia i en pressemeddelelse.

Hun er 22 år og stammer fra Dvorichna, en lille landsby beliggende øst for Kharkiv, tæt ved den russiske grænse. I august 2022 besluttede hun, hendes kæreste og nogle venner at forlade deres krigshærgede hjemegn og søge tilflugt i Danmark.

- Vi havde hørt meget positivt om Danmark og besluttede os for at rejse sammen. Det var en svær beslutning og en lang rejse, fortæller Anastasiia, som stadig har familie i Ukraine.

Studerer også på ukrainsk universitet

I Køge bor hun med sin kæreste i en pavillon, og selvom boligen er midlertidig, er Anastasiia så tilfreds med sit nye liv, at hun håber på en permanent fremtid i Danmark.

- Jeg arbejder på at forbedre mit dansk og drømmer om en fremtid her i Danmark. Ukraine vil altid være mit hjemland, og jeg håber på fred igen. Men jeg ønsker at blive her og skabe et liv i Danmark, siger hun.

Mange ukrainere i arbejde

Det er mere end to år siden, at Rusland indledte sin krig mod Ukraine. Krigen medførte hurtigt, at mange tusind ukrainere kom til Danmark. Godt 40.000 ukrainere er flygtet til Danmark siden Ruslands invasion i februar 2022. De fik næsten med det samme opholdstilladelse via en særlov på grund af krigen, og særloven gav dem også ret til at arbejde i Danmark. 

Det har mange af dem benyttet sig af og godt 11.000 ukrainske flygtninge arbejder nu i Danmark. Det er dermed næsten otte ud af ti jobparate ukrainske flygtninge, der har fundet sig et arbejde.

Kilde: DI

Udover sit arbejde som personlig assistent hos Saferoad Services, er Anastasiia også i færd med at afslutte sin universitetsuddannelse i Ukraine. Hun studerer sprogvidenskab på masterniveau online og deltager samtidig i ugentlige danskundervisningstimer. Det efterlader hende med meget lidt tid til fritidsaktiviteter.

Energi fra arbejdet

Da Anastasiia kom i kontakt med Saferoad Services (tidligere Eurostar Danmark), overraskede det hende, at virksomheden er nabo til de lokaler, hvor hendes introduktionskursus fandt sted:

- Jeg har hilst på mine nuværende kolleger længe uden at vide, de ville blive mine kolleger, siger hun med et smil.

Efter en kort praktikperiode blev Anastasiia ansat som kontorassistent i Saferoad Services’ økonomi- og administrationsafdeling, og hun er nu PA for økonomi- og administrations chef Robert Østergaard og administrerende direktør Jesper Wraae-Bess. Her varetager hun en lang række administrative opgaver, kontrol og opfølgning. Hun nyder sit arbejde, som overraskende nok også giver hende energi.

- Kulturen her er meget anderledes. Folk er venlige og hjælpsomme. På en dansk arbejdsplads interesserer man sig for hinanden, og atmosfæren er langt fra så stiv og formel, som jeg havde forestillet mig. Det at gå på arbejde giver mig energi, hvilket jeg ikke havde forventet, fortæller Anastasiia.

- Jeg kan lide alt ved Danmark - undtagen måske vejret, tilføjer hun med et grin.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094