23948sdkhjf

Økonomisk uføre: Byggekoncern sælger spritnyt hovedsæde

Bygge- og ejendomsmatadoren René Birchs GMB Ejendomme tager nyt skridt for at få styr på økonomien. Vil have et pænt tocifret millionbeløb for nyopført domicil

Der skrives nu et nyt kapital i historien om de økonomiske problemer i den midtjyske bygge- og ejendomsmatador René Birchs GMB-koncernen.

Indtil nu konkursen i husfabrikken GMB Produktion stået den mest synlige konsekvens, men nu strammer René Birchs ejendoms- og byggekoncern bæltet yderligere ind for at få økonomien på ret køl.

Udlejningsselskabet GMB Ejendomme sætter således sit spritnye domicil til salg. Det skriver Midtjyllands Avis.

René Birch har ikke kommenteret salget overfor avisen. Tidligere har han dog understreget, at man sætter alt ind for at sikre koncernens fremtid:

- Der er ingen hellige køer i den her proces. Det er kun koncernens overlevelse, som har fokus nu, sagde René Birch tidligere til Midtjyllands Avis.

55 millioner, tak

Udbudsprisen for kontorbygningen ligger på 55 mio. kr., viser salgsopstillingen fra erhvervsmægleren Nordicals. For det pæne millionbeløb får en køber et Arkitema-tegnet 4.041 kvm domicil i tre plan færdigopført i 2024 på 3.400 kvm grund.

De mange kvadratmeter er fordelt på 1.485 kvm kontor, kantine, konference- og møderum, 850 kvm showroom, lager eller lignende samt 1.678 kvm underetage med parkeringskælder plus 400 kvm til blandt andet fitness. I forbindelse med tagterrasse er desuden 16 kvm orangeri.

Foruden konkurserne i GMB Produktion og GMB Entreprise har samme skæbne ramt GMB Entreprise Holding og samt GMB Winther Installatør, ligesom racingteamet GMB Motorsport er blevet lukket ned.

René Birch og GMB-koncernen

Ejendoms- og byggematadoren René Birch solgte i april 2022 sine aktier i bygge- og udlejningsselskabet Birch Ejendomme. Køberen var den britiske kapitalfond Aermont Capital, som betalte lidt over 1,5 mia. kr. for selskabet. Efter sagsomkostninger efterlod det Rene Birch med en profit på cirka 1,2 mia. kr.

Erhvervsmanden har nu aktier i adskillige selskaber med GMB-navnet. 

I GMB Produktion ApS udgør hans ejerandel pt. 15,45 pct., men han sidder med 57,77 pct. stemmerettigheder, fremgår det af det centrale virksomhedsregister, cvr.

I GMB Entreprenør ApS er René Birchs ejerandel og stemmerettigheder den samme.

Økonomisk havde GMB Produktion et overskud på 4,2 mio. kr. i seneste regnskabsår, der dækker perioden 1. juli 2022 - 30. juni 2023. Ved udgangen af regnskabsåret var egenkapitalen 5,6 mio. kr.

Resultatet i GMB Entreprenør var et plus på 0,6 mio. kr. i 2022/23, mens der året før var underskud på 2,7 mio. kr. efter skat. Egenkapitalen var negativ med 2,1 mio. kr. ved udgangen af regnskabsåret 2022/23.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094