23948sdkhjf

Mureren Ole på stilladset under Børsen-branden: - Vi skal ned, vi skal ud

Det er voldsomt, siger murersvend Ole Hansen om branden i Børsen, hvor han var på arbejde tirsdag morgen

60-årige Ole Hansen stod tirsdag morgen på stilladset i 7. sals højde, da branden i Børsen i København pludselig brød ud.

Det fortæller den erfarne murersvend selv til Fagbladet 3F.

- Der var ild op ad tagryggen. Jeg tænkte nej, for fanden. Jeg tog et billede, og så råbte jeg: Vi går ned. Der var også nogle stenhuggere, der råbte: Vi skal ned, vi skal ud, siger Ole Hansen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger 3F’eren og oplyser, at han lod døren stod ulåst, så brandfolkene kunne komme ind og bekæmpe branden.

Ole Hansen har arbejdet i 14 dage på Børsen, der oprindelig blev bygget i 1620’erne under kong Christian den 4.

Sammen med 14 andre murere var han for sin nuværende arbejdsgiver, Karl A. Hansen, i gang med at skifte sten ud på Børsen. Facaden skulle brækkes ned, og hele murværket skulle skiftes ud. Og så skulle der mures mellem sandsten, forklarer mureren.

- Det er ganske, ganske interessant og spændende arbejde, siger Ole Hansen til Fagbladet 3F.

- Det kommer til at se… Eller det ville komme til at se ganske anderledes ud. Det er skrækkeligt. Det er bygnings- og kulturarv, siger Ole Hansen.

Hvordan har dine kollegaer det efter branden?

- Der er nogle, der abstraherer fra det. Nogle ærgrer sig over, at der går længe, inden vi skal i gang igen. Mester siger, at vi skal flyttes forskellige steder hen. Nogle skal være med til at bære stillads væk i morgen, opsummerer Ole Hansen og konstaterer:

- Det kan sagtens være, at det først er, når vi er kommet hjem, at man fatter, hvad der er sket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063