23948sdkhjf

Jagter 38 nye talenter til DM

Når Glarmesterlaugets lærlinge de næste dage dyster til DM i Skills, er det håbet, at nye talenter vil få øjnene op for faget

Torsdag går årets DM i Skills i gang på Dyrskuepladsen i Roskilde, og i glarmesterfaget skal fire glarmesterlærlinge og fire alubyggerlærlinge dyste om titlerne som årets bedste.

Hos Glarmesterlauget håber man dog også, at årets danmarksmesterskaber kan være med til at tiltrække fremtidig arbejdskraft og skaffe nogle af de 38 manglende lærlinge, 35 af laugets medlemsvirksomheder lige nu mangler.

- Vores håb er, at vi blandt de 50.000 besøgende kan finde nogle gode lærlinge, som dels har viljen til læring og håndværk, og dels kan se de mange spændende muligheder i at arbejde med glas, siger Poul Henrik Madelung, formand for Glarmesterfagets faglige udvalg og sekretariatschef i Glarmesterlauget, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at faget i fremtiden har brug for flere glarmestre til at bygge og vedligeholde de mange forskellige områder, hvor glas anvendes, og for at kunne håndtere den store udvikling der sker med avanceret glas.

På Skills er det muligt at få en smagsprøve på glarmesterfaget ved glarmestrenes konkurrence. Alle kan prøve at skære glas, og interesserede vil kunne få indsigt i faget ved at studere de fem opgaver, som de fire glarmesterelever skal løse i løbet af de tre dage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078