23948sdkhjf

Stor boligrenovering starter med asbestsanering af taget

Otte boligblokke i Gladsaxe med 327 almene boliger skal renoveres og moderniseres

Entreprenøren er startet oppefra med at renovere og modernisere Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe. Afdelingen på Stationsparken 1 omfatter otte boligblokke med i alt 327 almene boliger og den store opgave forventes at strække sig over de kommende to år.

Det er Skou Gruppen, som står for opgaven og på hver boligblok påbegyndes arbejdet med nedrivning og asbestsanering af taget. Det foregår på en blok ad gangen, hvorefter håndværkerne kan begynde at etablere en ny tagkonstruktion samt ventilationsløsninger og gå videre med isolering og modernisering af boligerne både indenfor og udenfor i en løbende proces.

- Vi starter på hver af de otte blokke med at fjerne det gamle pladetag og asbesttag, hvilket tager fem til seks uger for hver blok, forklarer projektleder Claus Søndergaard fra Skou Gruppen i en pressemeddelelse.

- Når vi er færdige med asbestarbejdet på en boligblok, fortsætter de særligt uddannede asbestarbejdere til den næste blok. Samtidig begynder vi udskiftningen af vinduer og altandøre på den første boligblok, og vi etablerer den nye tagkonstruktion, efterisolering og ventilation, oplyser Claus Søndergaard.

Asbesttag udskiftes med skifertage

Det gamle asbest- og pladetag erstattes af et nyt skiffertag, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg. Bygningerne efterisoleres også mellem stueetager og kældre samt på gavle, mellembygninger og brystninger.

De eksisterende plastvinduer og altandøre udskiftes med nye, moderne og energieffektive vinduer og døre, hvor de udvendige rammer er af aluminium og de indvendige af træ.

- Det er en stor fornøjelse for vores tømrere at udskifte de gamle terrassedøre og plastvinduer med nye, moderne og gedigne vinduer og døre. Sammen med det nye skiffertag vil forbedringer virkelig pynte på byggeriet, siger Claus Søndergaard.

Stationsparken 1 blev oprindeligt opført i løbet af 1950'erne, og de nuværende vinduer, altandøre og tage trænger til en udskiftning. Derudover er det primære mål med den omfattende renovering at forbedre lejeboligernes indeklima og varmeøkonomi, så de bliver mere tidssvarende:

- Ud over at de otte boligblokke får en tiltrængt udvendig vedligeholdelse, vil hver enkelt af de 327 lejligheder også blive udstyret med ventilation, nye emhætter og nye radiatorer. Det betyder, at lejerne kan se frem til et markant bedre indeklima og et reduceret varmeforbrug, siger Claus Søndergaard.

Massiv beboerinformation

Skou Gruppen gennemfører hele renoveringen etapevis, mens lejlighederne er beboede, hvilket stiller store krav til planlægningen og udførelsen af arbejdet.

På byggepladsens kontor har Claus Søndergaard hjælp fra tre til fire kolleger til at styre projektet og koordinere de mange håndværkere, der arbejder på projektet sammen med Skou Gruppens egne tømrere:

- Vores byggeledelse tager alle de hensyn til lejerne, som de kan, og de gør en stor indsats for løbende at informere beboerne om processen. Erfaringen viser, at beboerinformation er meget vigtig i sådanne projekter, siger Skou Gruppens adm. direktør, Martin Skou Heidemann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078