23948sdkhjf

Nordic Waste efterlader kæmpe regning: Borgmester vil have loven ændret

Torben Hansen vil gå til Folketinget for at få lavet loven om, så kommuner stilles bedre ved miljøkatastrofe

Sagen om Nordic Waste har blotlagt nogle huller i lovgivningen, som der skal rettes op på.

Det siger Randers' borgmester, Torben Hansen (S), efter at han onsdag har gjort regnskabet for håndteringen af jordskreddet op.

Kommunen har allerede betalt 254 mio. kr., men regningen risikerer at ende på 370 mio. kr.

Det efterlader i givet fald kommunen med så stort et hul i kommunekassen, at den risikerer at komme under administration af staten.

Derfor er Randers Kommune nu på jagt efter penge til at dække den uventede regning, dels hos konkursboet efter Nordic Waste, dels hos politikerne på Christiansborg.

I mellemtiden står det klart for borgmesteren, at lovgivningen fremadrettet bør justeres.

Da Nordic Waste gik konkurs og frasagde sig ansvaret for jordskreddet, stod kommunen pludselig med ansvaret for at rydde op.

Det kunne man tage højde for, eksempelvis ved at forpligte virksomheder til på forhånd at stille sikkerhed eller forsikre sig mod en lignende situation, lyder det fra borgmesteren.

- Det her kan ramme alle landets kommuner, og jeg tror ikke, at den miljølovgivning, vi har i dag, er tænkt til hændelser af den her størrelse, siger Torben Hansen.

Borgmesteren er ikke klar med en endelig model for, hvordan lovgivningen strikkes sammen, så en lignende situation undgås.

Men noget skal der gøres, siger han.

- Det havde da været rigtig rart, om der havde været en garantistillelse her, så havde vi også været et andet sted nu.

- Men om det er sådan en model, en forsikringsmodel eller noget helt tredje, det ved jeg ikke. Jeg kan bare konstatere, at miljølovgivningen, som den er nu, ikke virker, siger borgmesteren.

Torben Hansen siger, at man vil tage sagen op over for folketingspolitikerne blandt andet via Kommunernes Landsforening (KL).

- Vi kommer til både som Randers Kommune og gennem Kommunernes Landsforening at sige, at der er nogle ting, der skal kigges på, og det skal gerne gå hurtigt, siger Torben Hansen.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094