23948sdkhjf

Lars har trodset rygskaden: - Jeg laver stadig mange løft, men de er forskellige

For Lars Larsen er variation blevet nøgleordet, efter en rygskade satte en stopper for mekanikerkarrieren men ikke for det fysiske arbejde

32-årige Lars Larsen fra Gelsted på Fyn har altid været glad for praktisk og fysisk arbejde, og med en uddannelse til personvognsmekaniker var kursen sat.

Det blev dog en relativt kort karriere inden for mekanikerfaget, da han blev ramt af en rygskade, og selvom han i dag har skiftet spor, har han stadig fysisk arbejde.

– Jeg fik en rygskade, der gjorde, at jeg ikke kunne gå på betongulv. Det blev aldrig anerkendt som arbejdsskade, men det kom af tunge løft. Jeg har altid lavet fysisk arbejde, og det ville jeg gerne blive ved med, så jeg måtte lægge hovedet i blød, fortæller Lars Larsen i en pressemeddelelse.

I sommeren 2022 startede han som selvstændig i netværket Mand & Bil, hvor han kører rundt som handyman og laver alt fra haveservice til opsætning af hegn, byggeri af skur og ’117 andre ting’, som han selv beskriver det.

Variation er vejen frem

Nedslidning og arbejdsskader er langt fra noget nyt fænomen i byggeriet, og en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viste i starten af året, at hver fjerde lønmodtager med et hårdt fysisk arbejdsmiljø bliver langvarigt syge.

Og selvom Lars en gang imellem kan blive træt i kroppen efter en lang dag, så er variationen i arbejdsopgaver -og stillinger med til at sikre, at det ikke bliver til direkte smerter for ham.

– I mit nuværende job kan jeg tage de skåneforhold, jeg gerne selv vil. Jeg står ikke det samme sted dag ud og dag ind og laver de præcist samme bevægelser. Nogle dage graver jeg have ud, andre dage sætter jeg gips op, maler, lægger fliser eller klipper hæk. Jeg laver stadig mange løft, men de er forskellige, forklarer Lars Larsen.

Selvstændig med bagland

Trods det at han er selvstændig med eget CVR-nummer, er Lars Larsen langt fra altid alene på job.

– Det var faktisk min far, der fik mig ind hos Mand & Bil, hvor han selv har kørt i ti år. Han har også altid lavet alt muligt praktisk, det gjorde vi også sammen, da jeg var barn på det lille landbrug, hvor jeg er vokset op. For mig er det en drøm at arbejde sammen med ham som min læremester, fortæller Lars Larsen, hvis far, Benny Larsen, også er uddannet håndværker og glad for samarbejdet.

– Vi laver jo gerne lidt sjov med, at det er mesteren og lærlingen, når vi kører rundt sammen. Det er altid godt at være to, og der er mange praktiske opgaver, hvor det virkelig gælder. Nogle gange går der nogle uger imellem, at vi kører sammen, men det er ikke så tit. Vi hjælper hinanden, og Lars vil gerne lære af mig, mens jeg selvfølgelig gerne vil lære fra mig, fortæller Benny Larsen, der uddannet klejnsmed og kommer ud af en håndværkerfamilie.

– Det er blevet en livsstil for os at arbejde på den her måde. Vi er selvstændige, men vi har et bagland og mulighed for hjælp i netværket og hos hinanden. Vi er på ingen måde konkurrenter, for der er nok at lave for en handyman, tilføjer Benny Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078