23948sdkhjf

Carl Ras tager vigtig sejr: - Prisen viser, at intet kommer af sig selv

Engrosvirksomheden Carl Ras blev sidst i april kåret som landets bedste mellemstore arbejdsplads til stor glæde for ejerleder

”Arbejdsglæde er vores vigtigste værktøj”. Sådan lyder medarbejderløftet hos engrosvirksomheden Carl Ras, der nu har fået papir på bestræbelserne og kan bryste sig af titlen landets bedste arbejdsplads.

Den familieejede virksomhed, der har hovedsæde i Herlev, løb sidst i april med sejren blandt de mellemstore, da analyse- og konsulentvirksomheden Great Place to Work kårede landets bedste arbejdspladser. 

Kåringen sker på baggrund af omfattende trivselsmåling blandt alle virksomhedernes ansatte og en gennemarbejdet kulturprofil, der beskriver, hvordan de deltagende virksomheder hver især arbejder for at være en af Danmarks bedste arbejdspladser.

Og ifølge direktør og medejer Gorm Rasmussen er det en vigtig anerkendelse.

- Som ejerleder af en familieejet tredje generation virksomhed har det altid været min holdning, at vi har en forpligtelse i at sikre, at Carl Ras er en god arbejdsplads. Det betyder utrolig meget, at Carl Ras anerkendes for dette, og jeg er stolt af alle i virksomheden, der hver dag arbejder målrettet for kunderne og vores kultur.

- Prisen viser, at intet kommer af sig selv, og at vi i dag har fået skabt en robust organisation med en kultur, der kan tåle og klare rigtig meget, siger Gorm Rasmussen i en pressemeddelelse.

En identitet og livsstil

Carl Ras deltog for første gang i Great Place To Work’s konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i 2010 og har siden da arbejdet kontinuerligt med medarbejdermålingen.

- Målingen læner sig tæt op ad vores egne værdier, hvor professionalisme, udvikling og samarbejde er i højsædet. Vi så en utrolig god mulighed for at måle på vores lederudvikling og trivsel ud fra medarbejdernes oplevelse.

- Det er sidenhen blevet en identitet og livsstil for os, der har hjulpet os til at fastholde og udvikle på vores kultur i hele organisationen, siger Tina Ziegler, HR Business Partner i Carl Ras, der i mange år har været en stor drivkraft i Carl Ras’ arbejde med Great Place To Work’s måling.

Arbejdet med at udvikle på kulturen bliver ifølge Gorm Rasmussen endnu vigtigere i takt med, at Carl Ras vokser i markedet. De seneste år er engrosvirksomheden vækstet med åbning af nye butikker, udvidelse af nye forretningsområder samt med opkøb af værktøjsleverandørerne 3Aktive, Jydsk Værktøj og Nordjydsk Værktøjssalg.

- Det stiller større krav til vores evne til at samarbejde på tværs af hele organisationen og vores fokus på god ledelse i alle afdelinger. Jo mere kompleks en virksomhed vi bliver, jo større behov har vi samtidig for at løfte vores uddannelse af medarbejdere og få nye kompetencer ind udefra, siger Gorm Rasmussen.

At Carl Ras har arbejdet så målrettet med arbejdsglæden har ifølge HR-chef Steen Demskov også stor betydning, når det kommer til at sikre sig kvalificerede hænder på holdet.

- Det har givet os et stærkt image af, at Carl Ras er et godt sted at arbejde. Vi får væsentlig flere ansøgninger, og rigtig mange nævner til jobsamtaler, at de gerne vil være en del af en af Danmarks bedste arbejdspladser, der sætter fokus på trivsel og arbejdsglæde. Vi har lavt sygefravær blandt medarbejderne og mange med høj anciennitet, fortæller han.

God ledelse er grundstenen

Grundfundamentet i at skabe en ordentlig arbejdsplads for medarbejderne kræver ifølge Gorm Rasmussen, at man konstant arbejder med lederudvikling og har fokus på god ledelse.

Hver tredje måned modtager alle medarbejdere i Carl Ras derfor en trivselsmåling og ledermåling. Alt sammen for at undersøge medarbejdernes oplevelse og sikre, at lederne lever op til virksomhedens ambitioner om god ledelse.

Det sikrede sejren

”At Carl Ras løber med titlen som Danmarks Bedste Arbejdsplads 2024 i kategorien 50-499 medarbejdere, er et naturligt resultat af en insisteren på at være den bedst mulige arbejdsplads for flest mulige kollegaer," lyder det i begrundelsen fra Great Place to Work, der videre skriver: 

"Carl Ras er et familiært fællesskab bestående af knap 450 mennesker, der hver dag, på tværs af mange lokationer, arbejder med at skabe ikke bare den bedste kundeoplevelse, men også den bedste oplevelse for hinanden,” 

”Carl Ras lever op til deres medarbejderløfte ’Arbejdsglæde er vores vigtigste værktøj’ – en arbejdsglæde, der er opnået gennem ægte involvering, at alle kan gøre en forskel og et fast blik på den enkeltes muligheder for udvikling.”

Great Place to Work

I Great Place To Work’s trivselmåling for i år fremgår det da også, at 98 % i Carl Ras mener, at ledelsen stoler på, at medarbejderne gør et godt stykke arbejde uden at kigge dem over skulderen.

- God ledelse i Carl Ras er kendetegnet ved at være nærværende, tillidsbaseret, gennemskuelig og synlig. Det er de egenskaber, vi vælger vores ledere efter, og vi stiller krav om, at de efterlever dem over for medarbejderne i hverdagen. Så længe jeg er her, vil god ledelse altid have første prioritet, siger Gorm Rasmussen, der suppleres af Steen Demskov.

- Lederne er nøglen til at præge medarbejderne. De skal være rollemodeller for vores kultur og skabe den daglige trivsel. Derfor skal vi fortsat klæde lederne godt på til at skabe arbejdsglæde og god trivsel, udfordre dem og sikre, at de lever op til at være de rollemodeller, de skal være.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078