23948sdkhjf

Svendebrev er guld værd, men karrierevejen er kringlet

Tre uddannelsesinstitutioner samarbejder om at synliggøre karrieremuligheder og skabe øget politisk fokus på uddannelsesbarrierer

Det er stadig vanskeligt for uddannelsesinstitutionerne at trække de unge til de erhvervsrettede uddannelser. Der mangler håndværkere, teknikere og professionsbachelorer, der kan hjælpe med til bl.a. at gennemføre den grønne omstilling – og manglen ser kun ud til at blive større. Samtidig søger altså færre og færre ind på erhvervsuddannelser.

De tre uddannelsesinstitutioner KEA, TEC og NEXT har netop indgået et samarbejde om at få flere til at vælge erhvervsrettede uddannelser. Målet er at synliggøre de mange attraktive uddannelses- og karrieremuligheder, der er forbundet med at tage en erhvervsrettet uddannelse.

Det skal bl.a. ske gennem tæt samarbejde om fælles materialer og vejledning om karrieremuligheder. Samtidig vil de tre uddannelsesinstitutioner forsøge at skabe øget politisk fokus på behovet for at styrke søgningen til de erhvervsrettede uddannelser – og på de strukturelle ændringer, der er nødvendige, hvis erhvervsuddannelser skal blive mere attraktive.

Kringlet uddannelsessystem skal rettes ud

- Alt for få kender til mulighederne for at videreuddanne sig, når man står med et svendebrev i hånden. Det skal vi have gjort noget ved. Derfor går vi nu sammen med NEXT og KEA om at styrke tværfaglig efter- og videreuddannelse. Det er nødvendigt, fordi arbejdsmarkedet skriger på specialiseret, faglært arbejdskraft, siger Morten Emborg, direktør på TEC - Technical Education Copenhagen, i en pressemeddelelse.

- Vi har brug for stærke alliancer og samarbejdspartnere for at kunne sætte de erhvervsrettede uddannelser på dagsordenen og påvirke politikere og andre interessenter. Jeg er meget tilfreds med, at vi med aftalen forpligter os til at styrke vores samarbejde på skolerne omkring vejledningsmaterialer, faglige oplæg og efteruddannelsesmulighederne, fremhæver Ole Heinager, adm. direktør på NEXT.

- Vejen igennem uddannelsessystemet er mere kringlet for faglærte end for akademikere. Det er et stort problem, for en uddannelses attraktivitet står og falder med de muligheder, den tilbyder. Det er derfor en bunden opgave at udfolde de attraktive uddannelses- og karriereveje, de erhvervsrettede uddannelser tilbyder, og det glæder vi os på KEA til at gøre sammen med TEC og NEXT, siger Steen Enemark Kildesgaard, rektor på KEA - Københavns Erhvervsakademi.

Partnerskabsaftalen er ledsaget af en handleplan og er underskrevet af alle tre direktører; Ole Heinager, adm. direktør på NEXT, Steen Enemark Kildesgaard, rektor på KEA - Københavns Erhvervsakademi, og Morten Emborg, direktør på TEC.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141