23948sdkhjf

Planlagt produktions-stop på Weber fabrik for at forebygge arbejdsulykker

Medarbejdere og ledelse på Saint-Gobain Weber fabrikken i Karlslunde vil være endnu bedre til at undgå arbejdsulykker

Forleden blev Saint-Gobain Weber fabrikken i Karlstrup sat på standby i tre timer og arbejdsopgaverne for de 49 ansatte blev for en stund skiftet ud med workshops og fokus på emner som færdselsregler på fabriksområdet, faldsikring og fysisk træning af muskler og skelet.

Anledningen var, at Saint-Gobain koncernen holdt den tilbagevendende EHS-dag (Environment, Health,- and Safety Day), hvor der globalt sættes fokus på sikkerhed, miljø og sundhed på koncernens fabrikker verden over.

EHS-dagen bliver afholdt hvert andet år i alle Saint-Gobain virksomheder verden over, dvs. for over 160.000 medarbejdere, og i år har EHS-dagen 20-års jubilæum. Det er ledelse og medarbejdere på den enkelte fabrik, der i fællesskab beslutter, hvilke emner, man vil gå i dybden med på dagen.

På fabrikken i Karlstrup valgte ledelse og medarbejdere bl.a. at bruge EHS-dagen på at blive endnu bedre til at forebygge ulykker og spotte potentielle faldgruber og blinde vinkler, når det gælder medarbejdernes sikkerhed.

- Vi har sammen med medarbejderne valgt, at alle skal gennemføre en mini teori-prøve i trafikregler, konkurrere i at tage faldseler på hurtigst muligt og gennemføre en slags rollespil med et worst-case scenarie, hvor nogle poser er nær ved at falde ned fra en pallereol, fortæller Sadia Ahmad. Hun er til daglig direktør for produktion og drift i Saint-Gobain Weber, der har ca. 90 medarbejdere i Danmark.

Og øvelserne handler ifølge Sadia Ahmad ikke bare om medarbejdernes egen sikkerhed, men i høj grad også om de eksterne samarbejdspartnere, der har ærinder på fabrikken.

- På en fabrik som Weber kommer der mange forskellige eksterne samarbejdspartnere forbi for for eksempel at læsse råvarer af, og det er vigtigt, at vores medarbejdere er konstant skarpe på, at vores gæster også overholder alle sikkerheds- og trafikregler, når de færdes på vores fabrik, fremhæver Sadia Ahmad.

En fortløbende proces

Det blev på dagen også stillet skarpt fokus på det, man i branchen kalder nærved-ulykker, det vil sige situationer omkring for eksempel færdsel på arbejdspladsen, arbejde i højden og faldsikring, hvor sandsynligheden for mere alvorlige ulykker er størst.

- Weber-fabrikken i Karlslunde har de senest tre år haft én ulykke, hvilket heldigvis er langt under landsgennemsnittet. Men hver eneste ulykke er i vores optik én for meget. Derfor har vi også nogle skrappe procedurer i kølvandet på en ulykke – og i kølvandet på det, vi kalder en nærved-ulykke, hvor vi analyserer forløbet grundigt for at forebygge, at det sker igen, siger Sadia Ahmad.

Om Saint-Gobain Weber A/S

  • Weber er en del af Saint-Gobain koncernen, som er en af verdens 100 største industrikoncerner og en af verdens største leverandører af materialer til byggebranchen.
  • Saint-Gobain blev grundlagt i 1665 af den franske statsmand Jean-Baptiste Colbert og Louis XIV for, for første gang i historien, at etablere industriel glas produktion. Blandt de første leverancer var glas til spejlsalen på Louis XIV's slot i Versailles.
  • Weber er en del af Saint-Gobain Denmark A/S sammen med søstervirksomhederne i Gyproc og Isover.
  • Weber har fire fabrikker i Danmark i hhv. Karlslunde, Galten ved Aarhus og på Fyn. Fabrikkerne håndterer mere end 100.000 tons varer i Danmark pr. år.
  • Weber er en af byggebranchens største leverandører af mineralsk baserede byggematerialer - alle produkter er fremstillet af naturlige råstoffer som ler, sand, kalk og cement. Produkterne bruges til bl.a. fundamenter, kældervægge, fugtisolering, opmuring, facadeisolering, vådrum, fugtregulering og betonrenovering.

Saint-Gobain Weber

Hun understreger, at arbejdet med sikkerhed og miljø er en fortløbende proces der – som EHS-dagen også er med til at understrege – både involverer ledelse og medarbejdere.

- Vi må aldrig stoppe med at tale højt om medarbejdernes sikkerhed og om potentielle ulykkessituationer. Vi har også et ansvar for, at medarbejderne er gode til at passe på sig selv, og at de er med til at udvikle idéer til at passe på miljøet. Derfor har vi på EHS-dagen i år inkluderet en fysisk træningsøvelse, og vi rundede dagen af med fælles indsamling af affald, fortæller Sadia Ahmad.

Kollegaer fra Webers fabrik i Kværndrup på Fyn deltog også i EHS-dagen hos Weber i Karlstrup. EHS-dagen blev derudover også afholdt på Webers fabrik i Galten med deltagelse af kollegaer fra Webers fabrikker i Brabrand og Videbæk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078