23948sdkhjf

Taasinge deklarerer - udgiver EPD'er for præfabrikerede elementer

Landets største producent af præfabrikerede træelementer vil tænkes tidligere ind i byggeprojekter

EPD.  

Tre bogstaver, der har fyldt en del hos Taasinge Elementer den seneste tid. 

Elementproducenten er nemlig begyndt at udgive såkaldte miljøvaredeklarationer på præfabrikerede facade- og tagelementer. 

Det sker ifølge en pressemeddelelse for at gøre det muligt for Taasinge Elementer at realisere en overordnet strategi om at spille en større rolle allerede i et givent projekts tidlige designfase. 

- Derfor tror jeg også, at det vil stille os et skridt længere fremme i dialogen med rådgiverne, netop fordi materialers miljøpåvirkning har fået så stor betydning, udtaler salgschefen i en pressemeddelelse. 

Ifølge salgschef hos Taasinge Elementer, Allan Nykær Rosenhøj, er tiltaget ikke en stor "gamechanger", men det har alligevel stor værdi i forhold til virksomhedens ambitioner om at synliggøre træets mange miljømæssige fordele.

Tiltaget kommer netop som en reaktion på de nye såkaldte LCA-krav, der trådte i kraft i Danmark per 1. januar 2023 og den deraf øgede efterspørgsel på de deklarerede materialer, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Taasinge Elementers EDP-beregninger er udarbejdet i samarbejde med rådgivningsvirksomheden FORCE Technology og valideret af Aalborg Universitet. 

Taasinge Elementer

  • Taasinge Elementer er etableret i 1971 og er Danmarks største og ældste producent af præfabrikerede træelementer. 
  • Virksomheden har to fabrikker i Danmark – på Tåsinge og i Sindal – samt en fabrik i Letland. De tre fabrikker producerer tilsammen cirka 300.000 kvm træelementer årligt til alle former for nybyggeri samt energirenovering.
  • Taasinge Elementer har eget montagefirma (TE Montage) og ejer desuden virksomhederne Annebergs Limtræ (Danmark), RVT (Norge) og LV Elements (Letland). 
  • Taasinge Elementer har siden 2017 været en del af den børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing, som også blandt andre ejer Phønix Tag og Hetag i Danmark.

www.taasingeelementer.dk

Se nøgletal for:
Læs mere om: Taasinge Elementer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375