23948sdkhjf

Hverdags-glimt på Instagram skal hive unge til elektriker-faget

Unge elektrikere skal tiltrække fremtidens kolleger med glimt fra hverdagen på Instagram

De sociale medier har godt tag i de unge – og det vil elektrikerbranchen nu bruge aktivt for at øge de unges opmærksomhed om faget og karrieremuligheder.

VS Automatics elektrikerlærling Benjamin William skal således snart vænne sig til at have telefonen ved hånden, mens han er på arbejde. Som en del af Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgivernes nye ambassadørkorps, skal han nemlig dokumentere sin hverdag som ung i elektrikerbranchen på Instagram.

Sammen med 16 andre unge elektrikere og lærlinge skal Benjamin William, som er lærling hos VS Automatic i Horsens, lave og dele videoer og billeder fra deres arbejde i danske virksomheder i elbranchen. Det sker på instagramprofilen ElektriKarriere.

Vi har før lavet store flotte kampagner for at markedsføre elektrikeruddannelsen, men nu er vi gået i en ny retning, hvor de unge selv kommunikerer til de unge Andreas Lundberg Petersen, uddannelsespolitisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne har iværksat projektet for at skabe opmærksomhed omkring elektrikerfaget på en ny måde.

- Vi har før lavet store flotte kampagner for at markedsføre elektrikeruddannelsen, men nu er vi gået i en ny retning, hvor de unge selv kommunikerer til de unge, fortæller Andreas Lundberg Petersen, uddannelsespolitisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

- Vores ambassadører laver indhold, der fungerer på de sociale medier, og det tror vi på, gør det mere ægte og mere relaterbart.

Som en del af projektet får de unge ambassadører vejledning i at lave indhold til sociale medier, så de bliver klædt bedst muligt på til opgaven.

- Det bliver fedt at komme i gang, og det bliver spændende selv at skulle lave godt indhold, der viser, hvad jeg laver til dagligt, siger Benjamin William fra VS Automatic.

Han er klar til at trække i arbejdstøjet:

- Jeg stiller mig gerne frem og fortæller om min hverdag og om at være elektrikerlærling, hvis det kan hjælpe nogle unge med at blive afklarede omkring deres uddannelsesvalg. Jeg var selv usikker på, hvad jeg skulle vælge, da det var mig, men jeg har ikke fortrudt mit valg.

Alsidighed og faglig stolthed

Ambassadørkorpset er primært stiftet for at inspirere flere unge til at vælge elfaget som et springbræt til en karriere i elbranchen. 81 pct. af de opgaver, vi som samfund står overfor at skulle løse i forbindelse med den grønne omstilling, kræver elektrikeres færdigheder, og derfor er det afgørende, at flere vælger en karriere indenfor elfaget.

Samtidig er de 17 ambassadører udvalgt for at vise branchens alsidighed, og derfor er der både piger og drenge i korpset, de kommer fra forskellige dele af landet, og de arbejder med alt fra almindelige husinstallationer til store industriautomationsprojekter.

- Ambassadørerne er udvalgt, så de repræsenterer et bredt spektrum indenfor faget. De kommer fra et miks af store og små virksomheder og fra forskellige arbejdsområder, siger Benjamin Rothenborg Vibe, journalist hos Dansk El-Forbund.

- De er også fagligt stolte, og det håber vi, vil afspejles i indholdet og være til inspiration for de unge i den anden ende, fastslår han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095