23948sdkhjf

Fedt at være håndværker - kom tæt på stolte lærlinge i Kongens København

Ny udstilling portrætterer stolte lærlinge og giver bud på, hvorfor det er fedt at blive håndværker

Det kan godt være, at nogle er ved at være trætte af at høre på, at stadig færre unge vælger en erhvervsuddannelse. Men, det kan ikke siges for mange gange; det er vigtigt, at samfundet også fremover blandt andet har dygtige håndværkere.

Men, hvorfor egentlig blive håndværker? Dét giver udstillingen FAGLÆRT på Kongens Nytorv i København et bud på. Her beretter 20 lærlinge med egne ord – og gennem stærke fotografier – om kærligheden til det fag, de har gjort til deres. Bag udstillingen står TEC – Technical Education Copenhagen.

Fælles for portrætterne er glæden ved at arbejde med hænderne - og den faglige stolthed:

- Lige nu kredser mange vigtige samtaler om, hvordan vi får flere til at vælge en faglært vej. Men alt for sjældent hører vi personlige beretninger fra de håndværkere, som er i støbeskeen. Dem, som er i gang med de uddannelser, som vi håber, mange flere vil tage. 

De her lærlinge er nogle af de vigtigste rollemodeller og stærkeste faglige ambassadører, vi har. Det er dem, som kan kickstarte nye typer af samtaler om arbejde og uddannelse. Og det er præcis dét, vi gerne vil med FAGLÆRT, siger Morten Emborg, direktør på TEC – Technical Education Copenhagen, som er en af landets største tekniske erhvervsskoler.

Anerkendelse og hyldest

TEC håber, at portrætterne i udstillingen og bogen starter refleksioner og samtaler. At de bliver bragt i spil, hvor det kan gøre en forskel og hvor det kan være et vidnesbyrd om, at erhvervsuddannelserne fortjener samfundets anerkendelse og hyldest. Hjemme i dagligstuen. Ude på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. I Industrien. Og ikke mindst hos landets meningsdannere.

Med elevernes tanker, håb og drømme i centrum håber TEC at kunne inspirere til nye samtaler om uddannelse og arbejde – på tværs af fag, køn, generationer og interesser.

Lærlingeportrætterne er desuden blevet samlet i en bog under samme titel. Bogen FAGLÆRT har forord af børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, og er bl.a. sendt til grundskoler, uddannelsesvejledere og jobcentre i hovedstaden samt en række politikere og meningsdannere.

FAGLÆRT åbner på Kongens Nytorv den 3. juni og udstillingen, som er gratis, er åben frem til og med den 11. juni. Herefter rejser den bl.a. til Folkemødet på Bornholm, Frederiksberg Runddel, Ungdommens Folkemøde og BLOX. Se den den opdaterede udstillingskalender på www.tec.dk/faglært

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079