23948sdkhjf

Farveprisen 2024 går til …

Campusbygning på DTU og billedkunstneren Malene Bach hædres med årets farvepris

Det bliver Campus Service DTU og billedkunstneren Malene Bach, der i fællesskab modtager Farveprisen 2024 for transformeringen og fornyelsen af Eva og Nils Koppels oprindelige universitetsbygning – Campus B208. Et arbejde, der afspejler et sikkert blik for detaljen såvel som for helheden, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Malermestre.

B208 er opført som en af specialbygningerne på DTU i 1970’erne og er sidenhen ombygget ad flere omgange. For fire år siden påbegyndte Campus Service en omfattende renovering og modernisering af bygningen med fokus på bæredygtighed, studiemiljø og kulturarv. Tanken var at skabe et hus, som de studerende kunne benytte sig af 24/7 både fagligt og socialt.

Campus Service DTU har været bygherre på projektet og Malene Bach har været den kreative kraft bag farver, tekstiler og møbler. Og blandt de mange kunstneriske greb som Malene Bach benyttede sig af, var en farvesætning af en bærende betonbjælke, der bærer taget på langs i bygningen. Bjælken er nu fremhævet i gult og fremhæver ovenlysets trekantede profiler.

Et auberginefarvet loft med blotlagte installationer medvirkede til valget af DTU og Malene Bach som årets prismodtager, ligesom også dygtigt brug af camouflagefarver til at ”skjule” nødvendige bygningselementer som radiatorer for øjet, bliver fremhævet af komiteen bag farveprisen.

Om Farveprisen

Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre, og det er 18. gang prisen, som er på 50.000 kroner, bliver overrakt. Sidste år gik prisen til Nordre Toldbod, By & Havns ejendom, og året før blev Arbejdermuseet i København tildelt prisen.

Prisoverrækkelsen finder sted tirsdag 11. juni klokken 14.00 i bygning B208 på DTU i Lyngby.

Se alle tidligere vindere af Farveprisen her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078