23948sdkhjf

Ny milepæl for - måske gyldent - ressourcecenter på Amager

Skou Gruppen står med totalentreprisen på Amager Ressourcecenters nye bygning

Amager Ressourcecenters (ARC) har netop fået overdraget nøglerne til en ny administrationsbygning, som er opført af Skou Gruppen i totalentreprise.

- Det har været fedt at være en del af et projekt, hvor kvalitet og sikkerhed har været så stor en prioritet for bygherren, siger projektleder Emil Vitus Jensen fra Skou Gruppen i en pressemeddelelse.

Bygningen, som er designet af BBP Arkitekter, er 90 meter lang med cirka 3.200 etagemeter fordelt på to planer.

Foruden ARC’s administration skal bygningen også huse en del af Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning.

- Personalet skal have gode betingelser for at udføre deres arbejde. Det handler om funktionalitet i hverdagen, men det handler også om at skabe et arbejdsmiljø med en god atmosfære, siger Lise Sehested, der er arkitekt og partner hos BBP Arkitekter.

- Det gør vi for eksempel ved at bruge naturlige materialer og dagslys i mandskabsbygningen. Vi har desuden valgt at genbruge nogle af de ikoniske kunstværker fra den eksisterende bygning, som personalet kender, uddyber hun.

ARC-projektet er opdelt i tre etaper. Under første etape blev opmarcharealet med plads til 65 el-skraldebiler samt fem servicebiler opført. Administrationsbygningen blev opført i anden etape. Nu går Skou Gruppen i gang med tredje etape, hvor den gamle administrationsbygning skal rives ned og den nye parkeringsplads etableres.

Gylden certificering

Det er et krav fra Københavns Kommune, at byggeriet skal opnå DGNB-guld certificering. Det har Sweco været med til at sikre dette.

ARC opnåede en DGNB-guld præcertificering i starten af 2023, og det er Skou Gruppens opgave at sikre, at byggeriet i sidste ende opnår certificeringen.

- Det har været en udfordring at leve op til kravene for en DGNB-guld certificering, men det har også været spændende at finde de rigtige løsninger, siger Emil Vitus Jensen og tilføjer:

- Undervejs i projektet fandt vi for eksempel ud af, at linoleumsgulvene genererede for meget støj i forhold til, hvad certificeringen tillader. Vi var derfor nødt til at få syet støjdug på undersiden af linoleummet.

Projektet har ikke officielt fået certificeringen endnu, men ud fra de test, der allerede er lavet, føler Emil Vitus Jensen sig sikker på, at projektet opnår DGNB-guld certificering.

Når medarbejderne fra ARC og Teknik-og miljøforvaltningen er flyttet ind i den nye bygning, bliver den gamle bygning revet ned for at gøre plads til parkeringspladsen. Her genbruges betonen fra den gamle bygning til fundamentet til den nye parkeringsplads.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094