23948sdkhjf

100 tons gravemaskine balancerer på kanten af Lynetteholm

VG Entreprenør A/S har taget det helt tunge materiel i brug på Lynetteholmen i København

Der skal specialmaskiner til, når der skal arbejdes der hvor land og vand mødes. Og det er lige netop hvad VG Entreprenør A/S i Lemvig har specialiseret sig i. Det gælder alle typer af anlægsarbejde som kystsikring, etablering og renovering samt udvidelse af havne mv. Det arbejde kræver tunge, kraftige, hårdføre og langtrækkende maskiner.

Lemvig virksomhedens nye 100 tons tunge Hitachi ZX890LCH-7, er i øjeblikket en del af udførelsen af dæmningsperimeteren for Lynetteholm i København. Projektet strækker sig over et par år og med Hitachi ZX890LCH-7’ern som et vigtigt element i processen. På Lynetteholmen i København udføres et stort opfyldningsarbejde, der strækker sig over et par år.

Gode fremtidsudsigter

VG Entreprenør blev i 2010 opkøbt af Aarsleff-koncernen, og virksomheden er siden da udviklet en del, men arbejder fortsat som en selvstændig enhed. I dag beskæftiges der godt 30 medarbejdere med alle typer af vandrelaterede projekter.

Uffe Larsen er positiv, når det gælder fremtiden:

- Den globale omstilling til mere bæredygtighed skaber et behov, og sender fortsat store projekter i udbud. Samtidig er klimaforandringerne efterhånden begyndt at sætte sine spor på det danske kystlandskab. Begge scenarier skaber ikke umiddelbart grobund for dalende aktivitet.

Gravemaskinen, som er leveret af H.P. Entreprenørmaskiner er specialopbygget af Hitachi med længere bom og stik, der rækker 22 meter ud. Det kræver kræfter. Mange kræfter, og en meget præcis og stærk hydraulik, så maskinen arbejder præcist.

Konsekvent udskiftningspolitik

- Vi har i en del år kørt med Hitachi-maskinerne, fordi de er meget pålidelige og driftssikre. Vi er altid meget opmærksomme på vores maskiners driftssikkerhed. Det er en meget vital del af virksomheden, når specialmaskiner ikke umiddelbart kan erstattes ved evt. nedbrud. Vi må nødvendigvis være meget konsekvente i vores udskiftningspolitik og samtidig altid skele kraftigt til markedets behov, og ofte et år før det opstår, siger direktør Uffe Larsen i en pressemeddelelse.

Også maskinfører Niels Erik Christoffersen, er rigtig glad for den nye maskine:

- Maskinen har en stærk hydraulik. Det betyder virkeligt meget i hverdagen, og når der er et eller andet, så er H.P. Entreprenørmaskiner på pletten for at få det løst, siger han.

For Niels Erik Christoffersen betyder komforten i maskinen også meget:

- Tingene sidder, hvor de skal. Betjening, klimaanlæg og radio skal sidde, så man kan betjene det ordentligt og hurtigt. Og der er god plads og et godt udsyn og så er maskinen er også meget støjsvag. Det er vigtigt, når man sidder i kabinen i mange timer, siger Niels Erik Christoffersen, som har kørt for VG Entreprenør siden 2005. Han har tidligere kørt andre mærker, bl.a. hos Aarsleff i seks år.

- På opgaven på Lynetteholm arbejder vi en uge ad gangen, og så en uge fri. Det giver en god afveksling i hverdagen, og man kan være hjemme – for mit vedkommende i Løgstør – nogle dage ad gangen. Det passer mig fint, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079