23948sdkhjf

Flodbølge af bureaukrati kvæler håndværksmestrene

Bureaukratiet koster de små og mellemstore virksomheder mere end 14 mia. kr. om året

- Nye krav vælter ind over os som en flodbølge. Vi skal forholde os til begreber som LCA, ESG, GDPR, CSRD, CSDD og nye regler om tidsregistrering, og jeg kunne blive ved. Og så er der også alt dét, som endnu ikke har ramt os, men hvor det kun er et spørgsmål om tid.

Det sagde formanden for Dansk Håndværk, Niels Techen, på arbejdsgiverforeningens generalforsamling forleden.

Niels Techen henviste bl.a. til en ny analyse blandt SMVdanmarks medlemmer, som viser, at bureaukratiet årligt koster dem over 14 mia. og at de tilsammen bruger mere end 49 mio. timer på bureaukrati hvert år.

- Beregningen viser, at det svarer til 25.300 fuldtidsstillinger, som de små og mellemstore virksomheder kunne bruge på den egentlige drift frem for at servicere det offentliges krav om indberetninger og dokumentation. Og derfor skal et nyt princip nu vende udviklingen, undertregede Niels Techen:

- Dansk Håndværk har i samarbejde med SMVdanmark udviklet et sæt nye principper for, hvordan vi kan nedbringe de administrative byrder. Konkret foreslår vi, at der skal indføres et reduktionsmål på 25 pct. Når der indføres nye regler, skal der samtidigt fjernes eksisterende regler, så mængden ikke bare vokser. Vi skal indføre et princip om ”1 regel ind, 2 regler ud”, lød det fra Niels Techen.

Vigtige opgaver

Niels Techen, som også er formand for SMVdanmark, blev på generalforsamling genvalgt som formand for Dansk Håndværk. Dermed fortsætter en af branchens mest garvede skikkelser kampen for at give de små og mellemstore håndværksvirksomheder bedre vilkår.

Det er i det hele taget en bestyrelse med solid erfaring, der kunne konstituere sig efter generalforsamlingen – både i bestyrelsesarbejdet og som selvstændige håndværkere. Tømrermester Klaus Lebæk blev genvalgt som næstformand mens Lars Mouritsen og Poul Jørgensen blev genvalgt som bestyrelsesmedlemmer. Desuden fortsætter Kirsten Abitz, Michael Bech og Peter Holm, der ikke var på valg i år.

- Vores opgave er at gøre en forskel i hverdagen for de små og mellemstore virksomheder inden for industri, byggeri og håndværk. Opgaverne og udfordringerne er mange. Derfor er det vigtigt for sekretariatet at have en stærk og klog bestyrelse i baghånden, lød det fra foreningens direktør Morten Frihagen, da han rundede generalforsamlingen af.

Dansk Håndværks bestyrelse efter generalforsamlingen

  • Formand Niels Techen - Firma: Helmer Christiansen A/S
  • Næstformand Klaus Lebæk - Firma: Lebæk A/S
  • Kirsten Abitz, bestyrelsesmedlem - Firma: Møbelværkstedet I/S
  • Lars Mouritsen, bestyrelsesmedlem - Firma: KOPP-SORØ Tømrer-Snedker A/S
  • Michael Bech, bestyrelsesmedlem - Firma: Tømrermester Egon Bech A/S
  • Peter Holm, bestyrelsesmedlem - Firma: Holm Tømrer- og Snedkerfirma A/S
  • Poul Jørgensen, bestyrelsesmedlem - Firma: ONE WOOD Furniture A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062