23948sdkhjf

Konkurs sender Vejdirektoratet på markedet efter ny entreprenør

Vejdirektoratet arbejder på at finde en ny entreprenør, som kan færdiggøre anlægsarbejder nær Ringsted

Arbejdet var godt i gang, men så forlod Entreprenør Thomas Olsen ApS to byggepladser nær Ringsted. Nu er Holbæk-entreprenøren gået konkurs.

Konkursen har tvunget Vejdirektoratet i markedet efter en ny entreprenør, som kan færdiggøre anlægsarbejderne.

- Det er en ærgerlig situation at stå i for alle parter, og det vil uundgåeligt betyde, at projekterne bliver forsinket. Hvor meget kan vi endnu ikke sige, fortæller Anja Irene Bæk, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Allerede torsdag den 30. maj blev Vejdirektoratet bekendt med, at virksomheden havde forladt de to byggepladser, som er etableret i forbindelse med ombygningen af to rundkørsler ved henholdsvis Østre Ringvej/Haslevvej og Østre Ringvej/Køgevej i Ringsted.

Mandag den 3. juni stod det klart, at entreprenøren er begæret konkurs. Selskabet blev på dagen taget under konkursbehandling af Skifteretten i Holbæk. Konkursbegæringen blev modtaget allerede den 7. maj 2024, fremgår det af Statstidende.

Overskud

I entreprenørselskabets seneste årsrapport var der ikke direkte faresignaler. 2023 bød på et overskud efter skat på 0,2 mio. kr., mens der året forinden var der et plus på 1,0 mio. kr.

Det viser selskabets årsrapport for 2023.

- Årets resultat er ikke tilfredsstillende, men skyldes, at en større samarbejdspartner er gået konkurs, hvilket har påvirket resultatet for 2023 væsentligt i negativ retning, skriver ledelsen samme sted med tilføjelsen.

- Årets resultat før tab på konkursramt samarbejdspartner var lidt lavere end forventet og skyldes øgede kapacitetsomkostninger.

Alle år siden etableringen i 2019 har budt på overskud.

I år lød forventningen på ”det samme aktivitetsniveau” som i 2023.

- Fokus er fortsat rettet mod drift og effektivisering med henblik på at forbedre indtjeningen, skrev ledelsen også.

Hurtigst muligt

Nu har udviklingen så ramt ved Ringsted.

Der skal de eksisterende rundkørsler på Østre Ringvej (rute 14) ved henholdsvis Haslevvej og Køgevej ombygges for at øge trafiksikkerheden for cyklister.

Det sker blandt andet ved at etablere tilbagetrukne cykelstier og stikrydsninger, så lette trafikanter kan færdes mere sikkert.

- Vi er opsat på at få arbejdet genoptaget hurtigst muligt, så vi kan få færdiggjort de to ombygninger. Indtil da gør vi vores bedste for at minimere generne for trafikanter i området, siger Anja Irene Bæk.

Vejdirektoratet har fra og med mandag i denne uge overtaget ansvaret for afmærkning og skiltning omkring to de vejarbejder.

Entreprenør Thomas Olsen ApS
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 8,4 7,3
Resultat af primær drift 0,3 1,4
Resultat før skat 0,2 1,3
Årets resultat 0,2 1,0
Balancestatus 23,5 14,0
Egenkapital 3,2 3,0
Antal ansatte 15 11
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125