23948sdkhjf

Erhvervsakademi lander aftale med entreprenør

Underskrifterne er sat, og Georg Berg A/S kan nu gå i gang med renovering af Zealands afdeling i Slagelse

Det kommende års tid skal Georg Berg fra Slagelse stå for renoveringen af erhvervsakademiet Zealands afdeling i byen. 

Opgaven omfatter blandt andet facaderenovering, nyindretning af faciliteter samt etablering af en helt ny indgang. 

Ifølge bygherren har parterne "mødt hinanden i et fælles fokus på bæredygtige løsninger hele vejen rundt om renoveringsprocessen". 

- Georg Bergs bud på opgaven var skarpt sporet ind på netop bæredygtige og innovative løsninger – og vi ser nu frem til et godt samarbejde, siger rektor Rasmus Frimodt i en pressemeddelelse. 

Det går opgaven på

  • Facaderenovering
  • Vinduesudskiftning
  • Opgradering af undervisningslokaler og fællesfaciliteter
  • Tagrenovering 
  • Etablering af eget indgangsparti. 

Processen påbegyndes i juni måned og forventes at tage et års tid.

Fokus på lokal arbejdskraft

- Vi renoverer ud fra et princip om at bevare så meget som muligt af det sunde i en bygning. Vi renoverer desuden mens bygningen er i fuld anvendelse med minimal gene for medarbejdere og studerende, siger Christian Berg, direktør og ejer af Georg Berg A/S. 

Direktøren fremhæver desuden fokus på anvendelse af lokal arbejdskraft, og at beliggenhed netop også er en væsentlig brik i bæredygtig renovering.

- Det har stor betydning, at bygningen ligger i Slagelse, da de fleste af vores svende bor tæt på. De får dermed mindre spildtid på transport og mere tid til tilstedeværelse på opgaven – det er der også bæredygtighed i, siger Christian Berg og kalder det en "mærkesag" at rekruttere lokalt. 

- Ud af godt 60 ansatte er vi 10 tømrerlærlinge, der bor i området, og at ansætte medarbejdere fra byen og omegnen er for mig at se et helt oplagt lokalt medansvar, vi som virksomhed med rødder i Slagelse skal tage, tilføjer han.

Går i gang i juni

Hos Zealand ser man frem til renoveringen:

- Det er vigtigt for Zealand, at vi kan tilbyde vores studerende en optimal ramme om et inspirerende studiemiljø. Vi ser frem til, at både nye og nuværende studerende nyder godt af de renoverede rammer, som kommer til løbende i det kommende år, men også, at det foregår på en miljømæssigt forsvarlig og fremsynet måde, siger Rasmus Frimodt. 

Det er bygningen på Bredahlsgade 1, der står for skud, og renoveringen begynder i juni. Hvad opgaven beløber sig til, fremgår ikke. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: renovering
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.393