23948sdkhjf

Ukrainske kvinder skal med dansk hjælp uddannes som håndværkere

Ved stor genopbygningskonference annoncerer Danmark pakke til efteruddannelse for ukrainere

Danmark kommer nu med en fjerde genopbygningspakke til Ukraine.

Denne gang er den på 250 millioner kroner, og nogle af pengene skal hjælpe ukrainske kvinder med at uddanne sig til håndværkere, traktorførere og elektrikere.

Når de ukrainske soldater kæmper på slagmarken, mangler der nemlig kyndige folk inden for praktiske brancher. Derfor skal der gives ressourcer til efteruddannelse for ukrainere i Mykolajiv, oplyser Dan Jørgensen (S), minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, til Ritzau.

Pengene skal blandt andet gå til kursusmaterialer og faciliteter til efteruddannelsen. Der er afsat 30 millioner kroner til den indsats.

- Situationen er jo den, at når de fleste mænd er ved fronten, jamen så mangler der simpelthen arbejdskraft i nogle af de sektorer, der er traditionelle mandefag, siger Dan Jørgensen.

Dan Jørgensen deltager tirsdag og onsdag på en stor konference i Berlin, Ukraine Recovery Conference, hvor emnet netop er genopbygning af Ukraine, og hvor bidraget annonceres.

Foruden efteruddannelse skal pakken bruges på at reparere infrastruktur, specielt omkring adgangen til rent drikkevand.

Blandt andet skal vandrør udbedres i Mykolajiv, så der kan sikres vandforsyning.

I pakken ligger også indkøb af skolebusser og en donation på 3000 høreapparater fra Røde Kors. Der er mangel på høreapparater under krigen.

Danmark har stillet sig i spidsen for genopbygningen af Mykolajiv efter russiske angreb. Pengene i pakken kommer fra Ukrainefonden.

Støtten er særlig vigtig, efter at der under EU-valgkampen har været partier i en række europæiske lande, som har argumenteret for at bidrage mindre til Ukraine.

Det vil den danske minister tage op på konferencen:

- Det er noget af det, vi forhåbentlig kan bruge konferencen til at gøre op med. Der har været partier i rigtig mange lande, som har argumenteret for, at Ukraine ikke skulle have så meget, siger Dan Jørgensen, der nævner, at det heldigvis ikke har været på dagsordenen i Danmark.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103