23948sdkhjf

De turde sætte farver på ikoniske arkitekters bygning

Danske Malermestres Farveprisen 2024 gik til DTU og billedkunstneren Malene Bach

Årets Farveprisen blev forleden overrakt til Campus Service DTU og billedkunstneren Malene Bach. De modtager i fællesskab modtager Farveprisen 2024 for transformeringen og fornyelsen af Eva og Nils Koppels oprindelige universitetsbygning – Campus B208.

I en tale ved prisoverrækkelsen konstaterede formanden for komiteen bag Farveprisen, Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, at han til dagligt oplevede mange forskellige former for byggeri.

- Som en, der har sin daglige gang på byggepladser og i færdige byggerier, ser jeg lidt af hvert. Fra noget, hvor man tænker: ”Det varer næppe længe, før de skal i gang med en renovering”, til projekter, hvor man tænker: ”Jeg håber godt nok, de tager hånd om det, og at det får lov at stå længe”.

Og han fastslog at lige præcis den sidste følelse var sådan, han havde det, da han første gang oplevede DTU Campus Service, Malene Bach og de involverede projektpartnere, havde fået op at stå.

- Noget af det, der blev slået på, i jeres indstilling til prisen, var, at I ville skabe et tidssvarende, attraktivt læringsmiljø. I havde fokus på kunst, kulturarv og arkitektur, og på farver, lys og materialer. I ville transformere Eva og Nils Koppels gamle hus, forny det og skabe en moderne studiebygning med fokus på bæredygtighed, studiemiljø og kulturarv.

- Og I ville tilbyde rammerne om et aktivt studieliv, hvor man havde lyst til at være – også når man ikke skulle. Om det sidste lykkedes, ved I bedst selv, men det første, det lykkedes til fulde. Men mange bygherrer kunne med fordel lære af jer og det arbejde, I har stået for her, understregede Per Vangekjær.

Farver på betonbjælkerne

Campus Service DTU har været bygherre på projektet og Malene Bach har været den kreative kraft bag farver, tekstiler og møbler. Og blandt de mange kunstneriske greb som Malene Bach benyttede sig af, var en farvesætning af en bærende betonbjælke, der bærer taget på langs i bygningen. Bjælken er nu fremhævet i gult og fremhæver ovenlysets trekantede profiler.

Et auberginefarvet loft med blotlagte installationer medvirkede til valget af DTU og Malene Bach som årets prismodtager, ligesom også dygtigt brug af camouflagefarver til at ”skjule” nødvendige bygningselementer som radiatorer for øjet bliver fremhævet af komiteen bag farveprisen.

Malearbejdet på det prisvindende projekt er udført af malerfirmaet SV. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen A/S i Søborg.

Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre, og det er 19. gang prisen, som er på 50.000 kroner, bliver overrakt. Sidste år gik prisen til Nordre Toldbod, By & Havns ejendom, og året før blev Arbejdermuseet i København tildelt prisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098