23948sdkhjf

Huscompagniet vinder bofællesskab med egne træelementer

Typehuskæmpen har netop indgået aftale om 44 boliger og et fælleshus, der skal danne rammen om et nyt nordsjællandsk bofællesskab

‘Birketrolden’ er navnet på Helsinges kommende bofællesskab i den nye bydel Troldebakkerne, og Husompagniet får æren af at opføre de 44 boliger og et fælleshus på stedet.

- Byggeriet bliver opført med elementer fra vores egen fabrik, hvilket gør det muligt at starte projektet op med det samme, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet, i en pressemeddelelse.

Bag projektet står Bærebo som udvikler, mens Huscompagniet står for byggemodning af grunden og selve opførelsen af boligerne og fælleshuset.

Rækkehuse og lejligheder

‘Birketrolden’ bliver et bofællesskab, der henvender sig til alle på tværs af generationer, hvilket også afspejler sig i størrelsen på boligerne, hvor de mindste er 51 kvm og de største 103 kvm.

- Boligerne bliver en kombination af både rækkehuse og lejligheder, men udefra får boligerne et meget ensartet udtryk, da det hele bygges i to etager, siger Christopher Tranæs.

- Denne kombination af rækkehuse og lejligheder, der holder sig i max to etager, er noget, vi oplever en stor efterspørgsel på, da de giver de ideelle muligheder for at skabe boliger i mange størrelser, som indbyder til en varieret boligsammensætning, fortsætter projektudviklingsdirektøren.

Udover Birketroldens fælleshus, der kan bruges til både fællesspisning og fælles aktiviteter, må en nærliggende mark bruges af beboerne til køkkenhaver og dyrehold.

Entreprenør konkurs

Planerne om bofællesskabet har været undervejs i længere tid, og nu er første spadestik til projektet taget. 

- Projektet har været undervejs i nogle år, hvor vi har været udfordret af stigende rente- og byggepriser samt vores tidligere entreprenørs pludselige konkurs, fortæller Morten Pedersen, direktør og projektchef i Bærebo.

Hvilket firma, Bærebo tidligere havde udset sig til opgaven, kommer direktøren ikke ind på.

Boligerne i Birketrolden bliver opført med både træelementer, træfacader og tagkassetter, der er produceret på Huscompagniets egen fabrik.

Birketrolden i Troldebakkerne

  • Området bliver en varieret boligmasse på i alt 44 boliger.
  • Der kommer til at være både ejerboliger og lejeboliger i størrelser fra 51,7 kvm til 103,3 kvm og et fælleshus til alle beboere på 314 kvm.
  • Bag projektet står Bærebo som udvikler, mens Huscompagniet står for byggemodning af grunden og selve opførelsen af boligerne og fælleshuset.
  • Byggeriet opføres med træelementer fra Huscompagniets egen fabrik i Esbjerg.
  • Byggeriet er igangsat og de første boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025.

Kilde: Huscompagniet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14