23948sdkhjf

De kalder ham Torben Træflis

Torben Rasmussen kørte mindst op til 140 tons træflis til regnramt musikfestival i sidste uge

Hvem kommer som kaldet, når regnen siler ned og jorden langsomt bliver mæt af vand på NorthSide Festival?  

Det gør Torben Træflis selvfølgelig. 

Faktisk hedder han egentlig bare Rasmussen til efternavn, men han tager gerne det nye mellemnavn til sig.

- Jeg vidste ikke, at de kaldte mig det, griner han. 

- Det giver jo god meget god mening. De ringer til mig, der kommer flis og så sætter de ikke spørgsmålstegn ved det, lyder det fra den selvstændige vognmand, der i denne uge havde fornøjelsen af at køre intet mindre end 490 kubikmeter træflis fra Djursland til den regnramte aarhusianske musikfestival. 

En normal dag på kontoret

Kunstnere som blandt andre Andreas Odbjerg, Massive Attack og Ukendt Kunstner spillede for lige knap 35.000 billetkøbere i Eskelunden torsdag til fredag og i takt med, at pladsen blev stadig mere mudret, har langt de fleste af dem altså trampet rundt på Torben Rasmussens flis. 

De 490 m3 svarer efter hans bedste vurdering til mellem 125 og 140 tons, og selvom det kan lyde som store tal, så er det i virkeligheden en meget normal arbejdsdag for vognmanden, der henter flisen hos Vang Have og Anlæg. 

- Det er ikke en stor opgave for mit vedkommende, men det er selvfølgelig meget i forhold til, hvad vi har kørt derud andre år, siger han og forklarer, at festivalen normalt kan nøjes med 45 kubikmeter flis, hvis sommervejret ellers arter sig. 

Hos NorthSide Festival er man da også taknemmelig for Torbens flis, selvom den selvfølgelig ikke kan løse alt. 

- Han kørte i pendulfart herud lørdag, forklarer vicedirektør hos DTD Group, Flemming Myllerup. 

- Vi kunne få alt det flis, vi ville, og vi har også stadig noget i overskud. Men man kan ikke flise en hel plads på 10 hektarer. Så vores folk har udvalgt de steder, hvor det gjorde mest gavn, siger han og peger på skråninger og de mest befærdede strækninger på pladsen. 

Et comeback til Torben Træflis

Hverken Flemming Myllerup eller Torben Rasmussen vil afsløre, hvor mange penge, man har kastet efter flisen, men vicedirektøren fremhæver, at det selvfølgelig altid er en sur, men nødvendig udgift. 

- Selvfølgelig kunne man godt finde mere spændende ting at bruge pengene på, men sådan er den danske sommer. Det er ærgerligt, men det nytter ikke noget at få ondt i maven over det, siger han og forklarer, at det stadig er for tidligt at vurdere, hvor meget af den kommercielt drevne festivals overskud, der potentielt bliver ædt op af det store flisforbrug.  

Nu venter så det store oprydnings- og reetableringsarbejde i Eskelunden, hvor flisen skal samles op og renses for fremmedlegemer såsom cigaretskodder og plasticglas, før den køres til genanvendelse andetsteds. 

Torben 'Træflis' Rasmussen har endnu ikke hørt noget om, hvorvidt han skal bidrage til den proces, men han håber da som minimum på at vende tilbage til NorthSide næste år. 

- Der er nok ikke andre, der gider køre derud om lørdagen alligevel, griner han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094