23948sdkhjf

Stolte lærlinge får pris for deres indsats

Lærlingeoprøret har taget kampen op mod fordomme, uddannelsessnobberi og udtjent udstyr. Det blev belønnet på årets folkemøde

To års målrettet arbejde blev fredag belønnet på årets folkemøde, da tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, uddelte HandleKraft-prisen til græsrodsbevægelsen Lærlingeopgøret.

Siden 2022 har Lærlingeoprøret råbt politikere og medier op om vilkårene på erhvervsuddannelserne, hvor gammelt udstyr, nedslidte bygninger og et studieliv uden de samme rettigheder som andre studerende præger hverdagen.

- Vi er stolte af de 900 millioner kr., der er sat af til erhvervsuddannelserne, og vi er stolte af den her pris. Stor tak til HK på vegne af hele Lærlingeoprøret. Prisen og pengene hjælper os godt imod at gøre 2024 til lærlingenes år, siger Asbjørn Frier, formand for HK Ungdom i en pressemeddelelse.

Fortjener ros og anerkendelse

Han modtog på vegne af bevægelsen prisen og de medfølgende 25.000 kr. sammen med Anna Schmidt fra HK Ungdom Hovedstaden.

- De her penge er vildt vigtige for en græsrodsbevægelse som Lærlingeoprøret, og det kommer til at gøre en kæmpe forskel for kampen, siger Anna Schmidt og fortsætter:

- Men det er vigtigt også at huske, at penge alene ikke kommer til at ændre kulturen om, hvordan vi ser på erhvervsuddannelserne. Den ændrer vi ved at snakke om det rundt om spisebordet derhjemme, med klassekammeraterne i folkeskolen og ikke mindst på gymnasierne. For det er aldrig for sent at tage en erhvervsuddannelse.

Også forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, var glad for at kunne give Lærlingeoprøret prisen, og de 25.000 kr. med hjem til deres videre arbejde.

- Lærlingeoprøret fortjener al den ros og anerkendelse, vi kan give dem. Deres opråb har i høj grad sat erhvervsuddannelserne og faglig stolthed på dagsordenen. De sætter lige netop handlekraft bag ordene og råber op, forandrer og går forrest. Og mindst lige så vigtigt – de får os andre til både at se deres udfordringer i et klarere lys og til at gå med. Derfor er jeg glad for, at HK i dag kan give dem HandleKraft-prisen, siger hun.

Om HandleKraft-prisen

HK indstiftede i 2022 prisen HandleKraft, der hvert år på Folkemødet bliver overrakt til en person, forening, gruppe eller organisation, som sætter handling bag ordene om at ville hjælpe særlige grupper i det danske samfund. Prisen består af en kontant donation på 25.000 kr.

Kriterier for nominering lyder, at initiativet skal være nonprofit og gøre en konkret forskel gennem handling, dvs. aktiviteter, rådgivning, tilbud om tryghed, hjælp til udvikling eller lignende.

HK

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109