23948sdkhjf

Asbest hitter på skolebænken

Hos EUC Sjælland har de kommende regler for arbejdet med asbest ført til udsolgte kursuspladser og interesse helt fra Bornholm

Faglærte og ufaglærte tømrere, vvs'ere og murere har nok at se til normalt. Men snakken og bevidstheden om den farlige asbest kommer også til at fylde en del på værkstederne fremover.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra EUC Sjælland, efter folketingets partier med en ændring af arbejdsmiljøloven har vedtaget en autorisationsordning på asbestområdet, der indebærer, at virksomheder fremover skal have autorisation for at nedrive asbestholdigt materiale.

Autorisationsordningen træder i kraft 1. juli 2024. Virksomheder vil derefter have frem til 1. januar 2025, hvor kravet om autorisation træder i kraft, til at indrette sig efter den nye ordning og søge om at blive autoriseret. 

For at kunne få en autorisation skal virksomheder have et kvalitetsledelsessystem og en godkendt fagligt ansvarlig, der er er autoriseret via efteruddannelseskursus, og det mærker man på EUC Sjælland, der oplever stor interesse og udsolgte pladser til kurset ”Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer”.

- Som uddannelsesinstitution, der også efteruddanner voksne, der allerede er ude på arbejdsmarkedet, har vi et stort ansvar for at følge med i lovgivningen indenfor de forskellige brancher, så vi kan tilbyde alle faglærte og ufaglærte altid at være på den lovlige - og sikre - side af arbejdet, siger uddannelseskonsulent Dorthe Borchmann, der har faciliteret kurset.

Bornholm har ringet

Normalt afholdes kurset på EUC Sjællands adresse i Haslev, men i maj blev der afholdt et på Bornholm, som blev udsolgt med det samme. Til september kommer der endnu et, og det er også allerede nu udsolgt.

Det kommer til at foregå på Campus Bornholm, hvor gymnasium, erhvervsuddannelser og voksen-efteruddannelsesområdet er samlet på ét sted. 

Hvorfor en sjællandsk uddannelsesinstitution skal facilitere et efteruddannelseskursus om arbejdet med asbest på Bornholm kan måske undre, men ifølge uddannelsesinstitutionen understreger det, hvordan industrien tager det alvorligt, da Campus Bornholm kontaktede EUC Sjælland med henblik på at få afholdt et kursus for øens håndværkere, der arbejder med nedrivning.

EUC Sjællands kursus forbereder deltagerne til at opfylde de nye regler og sikre, at de kan håndtere asbest på en sikker og forsvarlig måde. Kurset dækker blandt andet arbejdet med indvendig nedrivning af fliser og puds, gulvklinker, linoleumsgulve og lofter fra før 1980, hvor risikoen for asbest kan være til stede.

En tommelfingerregel, som deltagerne blandt andet lærer, er at behandle materialer som potentielt asbestholdige, hvis der ikke er foretaget en asbestprøve.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078