23948sdkhjf

Verdens vildeste vejlappere kom godt fra start

Med nyt projekt håber Vejsektorens Efteruddannelser at få flere børns øjne op for mulighederne inden for vejsektoren

Vejsektoren har været på charmeoffensiv på Ellevangsskolen i Risskov. Her fik 4.Y over to dage indblik i vejarbejde, og de fik selv lov til at prøve kræfter med praktiske færdigheder ved asfaltering igennem det nye undervisningskoncept Verdens Vildeste Vejlappere.

Bag det nye tiltag står virksomheden Must, som sammen med Vejsektorens Efteruddannelser har udviklet konceptet, der første gang blev afprøvet på den aarhusianske skole. Her havde initiativtagerne desuden sikret sig opbakning fra asfaltproducenten Peab Asfalt, der stillede både maskiner og medarbejdere til rådighed.

– Børn færdes hver eneste dag på asfalt, når de eksempelvis cykler til skole eller fritidsaktiviteter. Derfor har vi besluttet at bakke fuldt op om dette gode og vigtige initiativ, fortæller Claus Terkildsen, adm. direktør hos Peab Asfalt, i en pressemeddelelse. 

- Vi ser det som et stort ansvar at vise børnene, hvad vi udfører, og hvor vigtigt det er med gode og sikre asfaltbelægninger. Samtidig vil vi gerne slå et slag for asfaltøruddannelsen, hvor det faktisk er muligt at komme i lære som asfaltørelev, lyder det videre.

Det helt store set up

Forløbet på Ellevangskolen strakte sig over to dage. Den 13. juni skulle eleverne lave forsøg med gips og balloner og med kort og tommestokke kortlægge hullerne på parkeringspladsen. Dagen efter var Peab Asfalt til stede i skolegården, hvor de lappede huller sammen med børnene. Her håndterede Peab-medarbejderne den varme asfalt, og børnene prøvede kræfter med kold asfalt. 

– For at give børnene den bedste oplevelse kom vi med det helt store set up. Foruden vores asfaltørelev stillede vi op med flere entrepriseledere. Der var også medarbejdere fra vores skilte- og stribeafdeling, som viste, hvordan man laver striber på vejbelægningen. På den måde gav vi eleverne et godt billede af vores arbejde, og vi sørgede for, at sikkerheden var helt i top. På dagen fik børnene også mulighed for med en skovl selv at lappe nogle af hullerne i skolegården, fortæller Claus Terkildsen.

Hos initiativtagerne bag Verdens Vildeste Vejlappere er man glade for opbakningen fra Peab Asfalt.

– Med initiativet vil vi gerne løfte erhvervsuddannelserne, og på den måde åbne de unges øjne for en uddannelse indenfor byggeri og industri, siger Jeanne Helene Elkjær, projektleder hos Must, og fortsætter:

- I den kontekst tror vi på, det virker bedre at præsentere børnene allerede fra 10-års-alderen for levende rollemodeller i stedet for eksempelvis traditionelle buskampagner. Deltagelsen fra Peab Asfalt er derfor uvurderlig i vores mission med projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157