23948sdkhjf

Datter overtog efter stifters død: Investerer efter overgangsfase

Ordrebogen bugner hos anlægsentreprenøren VP Villy Poulsen No-Dig, hvor datter af stifteren ikke har fortrudt, at hun overtog ansvaret sammen med en meddirektør

Der er travlhed hos underboringseksperten VP Villy Poulsen No-Dig ApS i Skjern, hvor stifteren Villy Poulsen for nylig gik bort efter alvorlig sygdom.

Datteren, Jane Christensen, valgte at overtage ansvaret sammen med en direktør, Nicolai Thomsen, der blev hentet til posten i starten af 2023.

- Det har naturligvis været en hård tid, fordi der var så mange ting, der skulle falde på plads. Samtidig er der travlt i forretningen, og der skulle tages nogle alvorlige beslutninger om fremtiden, siger Jane Christensen i en pressemeddelelse.

Villy Poulsen-koncernen

Koncernen Villy Poulsen består i hovedtræk af to selskaber, Villy Poulsen A/S og VP Villy Poulsen No-Dig ApS.

Villy Poulsen A/S drives af Brian Poulsen, bror til stifteren Villy Poulsen, og her er fokus udelukkende på kloakrenovering.

VP Villy Poulsen No-Dig ApS drives i dag af Jane Christensen, datter af stifteren Villy Poulsen, og meddirektør Nicolai Thomsen.

Desuden er der søsterselskabet VP Udlejning, der beskæftiger sig med service og udlejning af materiel.

Selskaberne beskæftiger cirka 70 medarbejdere.

Kilde: VP Villy Poulsen

- Selvom jeg selv har været i forretningen i mange år og har kørt det sammen med min far, er det jo en stor beslutning at overtage roret. Men da jeg nu har Nicolai Thomsen som meddirektør i firmaet, så skal det nok gå, siger hun.

Firmaet løser styrede underboringsopgaver over hele landet, og virksomheden beskæftiger cirka 35 medarbejdere.

I plus

VP Villy Poulsen No-Dig kom ud af 2022, som seneste årsrapport dækker, med et overskud på 2 mio. kr. efter et minus på 4,3 mio. kr. året forinden. Med til billedet hører, at selskabet modtog en erstatning på 8,7 mio.kr. for udskydelse af et større projekt. 

- Udskydelsen har haft negativ resultateffekt både i 2021 og 2022. Erstatningen er indregnet under andre driftsindtægter og andre tilgodehavender. Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende og forventer øget aktivitet i 2023, skriver ledelsen i årsrapporten.

De ovenfor omtalte udskydelser fortsatte ind i foråret 2023 og medførte et mindre tilfredstillende resultat. Ved udgangen af regnskabsåret 2022 var forventningen dog, at de udskudte projekter ville komme i gang senest sommeren 2023, samt at årets samlede resultat ville blive positivt.

På hårdt arbejde

Nu investerer firmaet så flere mio. kr. i en 27 ton Vermeer boremaskine til at udføre nogle af de tungere opgaver, der er i ordrebogen.

- Maskinen erstatter en ældre en af slagsen, der trænger til udskiftning. Men den har gjort sit arbejde godt med cirka 12.000 timer på tælleren, og det er også derfor, vi vælger en af samme type igen, selvom den nye er en anelse kraftigere, og selvfølgelig med alt det nyeste i udstyr, siger Nicolai Thomsen, direktør i VP Villy Poulsen No-Dig ApS.

Nyindkøbet skal de næste ca. ni måneder arbejde på et stort projekt for EnergiNet i Skjern, hvor der skal føres store elkabler under Skjern Å.

Projektet er vokset og skulle i første omgang have været et projekt bestående af 12 boringer a cirka 500 meter, med en diameter på hver 355 mm, men det er vokset for at undgå risiko for oversvømmelse, så nu er de 12 boringer på 955 meter i længden.

- Vi borer faktisk fra begge sider og skal ramme meget præcist. Det er ikke en metode, der anvendes ret ofte, men vi har nogle meget dygtige folk, som har erfaringen til det, fortæller Nicolai Thomsen.

I alt har VP Villy Poulsen No-Dig ApS otte boremaskiner i forskellig størrelse.

VP Villy Poulsen NO-DIG ApS
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 15,7 7,8 17,2
Resultat af primær drift 2,8 -5,3 2,4
Resultat før skat 2,6 -5,6 2,2
Årets resultat 2,0 -4,3 1,7
Balancestatus 22,6 16,6 22,3
Egenkapital 4,2 -0,3 3,0
Antal ansatte 20 21 23
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098