23948sdkhjf

Gulvlægger blev ramt af corona-straf - får oprejsning i Højesteret

Kvinde blev ramt af skærpede sanktioner under covid-krisen. Men by- og landsret var juridisk på afveje

Direktøren i et lille gulvlægningsfirma har tirsdag i Højesteret fået nedsat straffen betydeligt i en sag om en lovovertrædelse, hun begik i forbindelse med en af hjælpepakkerne under covid-krisen.

Kvindens forseelse er ikke en overtrædelse af straffeloven, sådan som både Østre Landsret og Retten i Roskilde tidligere har ment, fastslår Højesteret. I stedet er der tale om et brud på en særlov.

Som konsekvens er straffen reduceret til en bøde på 325.000 kroner, hvilket er noget helt andet end resultatet i Østre Landsret.

Her blev hun idømt en bøde på 790.000 kroner og fængsel i et år, som blev gjort betinget af 200 timers samfundstjeneste. Dermed blev hun ramt af de skærpede straffe, som herskede under krisen.

Kvinden, der er først i 60'erne, har allerede aftjent 40 af de 200 timers samfundstjeneste.

Med afgørelsen i landets øverste domstol er det også bestemt, at det er statskassen, der skal betale salæret til hendes forsvarer, advokat Kåre Traberg Smidt.

Han har fået medhold i, at såvel byretten som landsretten juridisk var på afveje i bedømmelse af kvindens handling.

Under covid-krisen var der hjælp til erhvervslivet. For eksempel kunne man ansøge om et rentefrit lån til betaling af moms. Det gjorde direktøren i maj 2020, da hun ansøgte om knap 200.000 kroner.

Samtidig begik hun en afgørende fejl. Hun oplyste ikke, at hun året forinden havde fået en bøde på 20.000 kroner. Denne undladelse førte til straffesagen.

I retten har hun fortalt, at hun overså detaljen på blanketten. Hun var bange for sin virksomheds fremtid. Hun var meget oppe at køre over tingenes tilstand. Kunderne holdt igen, og der var langt færre ordrer.

Hendes virksomhed har kørt i 35 år, har hun forklaret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078