23948sdkhjf

Godt nyt til entreprenørerne: 334 millioner kroner afsat til etablering af nye cykelstier

Der er afsat penge til statslige cykelstiprojekter i Hedensted, Næstved, Norddjurs, Kalundborg og Vejen. Det melder Transportministeriet onsdag morgen

I 2024 afsættes 334 millioner kroner til i alt 69 statslige og kommunale cykelstiprojekter.

Det skriver Transportministeriet i to pressemeddelelser.

Pengene kommer fra cykelpuljen i Infrastrukturplan 2035, der blev aftalt i 2021.

Pengene går til 64 kommunale cykelstiprojekter - heraf 28 skolevejsprojekter. Landets kommuner har haft mulighed for at søge om støtte til deres projekter.

Kommunerne kan få 40 procent af omkostningerne for et cykelprojekt i støtte fra puljen. Hvis en cykelsti går på tværs af to kommuner, kan de få op til 50 procent i tilskud.

Resten af pengene har kommunerne selv afsat til projekterne, oplyser Transportministeriet.

Pengene går desuden til fem statslige cykelstiprojekter. Projekterne skal forbedre mulighederne for cykelpendling og styrke "supercykelstierne", der er anlagt for at øge cyklisternes komfort i trafikken.

Cykelstierne kommer til at ligge mellem Tørring og Sandvad i Hedensted Kommune, mellem Hammer Torup og Sydmotorvejen i Næstved samt i den vestlige og østlige del af Auning i Norddjurs Kommune.

Fuldt finansieret af staten

Desuden ved rundkørslen Sydhavnsvej i Kalundborg og i krydsningshellet sydøst for Vorbasse. Et krydsningshelle er en forhøjning i et trafikeret kryds, som giver fodgængere mulighed for at krydse vejen.

De statslige cykelstier er fuldt finansieret af staten.

Uddelingen af pengene fra den kommunale cykelpulje er først endelig, når Finansudvalget har givet bevilling til det. Det sker på den anden side af sommerferien, oplyser Transportministeriet

Forskellen på statslige og kommunale cykelstier er ansvarsforholdet. Det er staten, der har ansvaret for de statslige cykelstier, og det er kommunen, der har ansvaret for de kommunale.

Statslige veje er motorveje, motortrafikveje og flere landeveje, mens kommunale veje er mindre landeveje og andre typer veje.

Kort om projekterne

Cykelsti mellem Tørring og Sandvad i Hedensted Kommune

Etablering af enkeltrettede stier vil lukke et hul i stinettet på rute 13 og gøre det mere attraktivt at cykle mellem Tørring og Nørre Snede. Strækningen er samtidig en del af korridornetværket for supercykelstier i Region Midtjylland.

Cykelsti i den vestlige og østlige del af Auning i Norddjurs Kommune

To mindre stykker cykelsti, der forbinder eksisterende stier i midten af byen med henholdsvis den dobbeltrettede sti mod Gammel Estrup i vest og en sti i øst, der fører til byens udkant. Projekter gavner lokal pendling herunder også skolebørn.

Cykelsti mellem Hammer Torup og Sydmotorvejen sydøst for Næstved

Dette er 2. etape af oprindeligt projekt Blangslev-Sydmotorvejen, hvor Blangslev-Hammer Torup er udmøntet i 2021 og forventes åbnet i 2024. Projektet afslutter dermed en samlet cykelvenlig strækning fra Sydmotorvejen til Mogenstrup.

Rundkørsel Sydhavnsvej i Kalundborg, forbedrede stikrydsninger

Projektets formål er at etablere mere sikre krydsningsmuligheder for cyklister – særligt skolebørn og pendlere - i rundkørslen.

Krydsningshelle sydøst for Vorbasse

Projektets skal skabe en sikker krydsning for lette trafikanter, som færdes på Hejnsvigvej ad en dobbeltrettet cykelsti, der er en del af den nationale cykelrute (Hærvejsruten). Omfatter ud over krydsnings-hellen også forlægning af eksisterende sti på et kort stykke.

Transportministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08