23948sdkhjf

Nationalbanken sender ny kæmpeopgave i udbud: Jagter flere entreprenører

Fem entrepriseopgaver er blevet udbudt af Nationalbanken. De omfatter alle en større renovering af ydre arealer og facader og har en samlet værdi af 300-400 mio. kr.

Nationalbanken sender endnu en renoveringsopgave i udbud, og denne gang er det en af mere iøjnefaldende.

Man jagter nemlig entreprenører, der skal stå for at restaurere den ikoniske og fredede Arne Jacobsen-bygning udvendigt.

Den totale renovering vil starte i begyndelse af 2025, og delprojektet forventes at koste mellem 300-400 mio. kr.

Dette er blot en del af det fulde renoveringsbeløb af Nationalbanken, som ventes at løbe op i 2,8 mia. kr.

Den udvendige renovering af Nationalbanken de udbydes i flere entrepriser og omfatter en restaurering af marmor- og glasfacaden, en udskiftning af det 5000 kvm. store tag, mens gårdhaverne skal ryddes og genplantes i 2029.

Sådan er entreprisen udbudt

Helt præcist har man valgt at udbyde entreprisen i fem dele, som er:

  • Landskab
  • Beton
  • Glasfacader
  • Natursten
  • Tag

Udbudsmaterialet blev offentliggjort den 26. juni, mens prækvalifikationen finder sted omkring august og september i år. I løbet af efteråret er der tilbudsrunde.

Desuden er renoveringen så småt begyndt i indeværende år med nedboring af jordankre, mens de for alvor går i gang med at bore ankre ned efter sommerferien. I øjeblikke er man ved at etablere byggeplads og klargøre arbejdet.

En svær marmoropgave

Opgaven med restaureringen af den store bygning er dog ikke helt lige til. En stor del af facaden er beklædt med marmor, som skal udskiftes på særlig måde.

Mens natursten typisk hænges op med klæbning, hænger marmorpladerne i Nationalbankens tilfælde i beslag.

Derudover er den ældste tredjedel af marmoren er forurenet med pcb fra blandt andet fra fugerne omkring stenene. Af den grund skal de også udskiftes.

Alle oprindelige marmorplader vil som fortsat har en restlevetid vil blive gemt og opbevaret, så det er materiale til reparationer og udskiftninger.

Den nye facade forventes at have en levetid på 70-100 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.52