23948sdkhjf

Græs og GPS i fokus på grøn fagmesse

Årets miniseminarer til Maskiner under Broen giver gæsterne den nyeste viden om fremtidens græsser, GPS-styring og maskinvalg til biodiversitet

Når park-, vej- og anlægssektoren mødes til Maskiner under Broen i Middelfart den 28. og 29. august, er trækplasteret ikke blot maskiner, redskaber og tekniske løsninger. Også branchens nyeste viden vil være på pletten i løbet af de to udstillingsdage i form af seks faglige miniseminarer om fremtidens græsser, biodiversitet og græspleje samt GPS-maskinstyring.

Og den blanding klæder udstillingen, mener Klaus Nissen, branchedirektør hos arrangøren Maskinleverandørerne – Park, vej og anlæg.

- Det handler om at få bundet eksperternes viden sammen med de maskiner, man rent faktisk ser på messen, siger branchedirektøren i en pressemeddelelse.

Han peger på, at Maskiner under Broen både skal give de besøgende det fulde overblik over det nuværende udbud på markedet samt ekstra viden og nu inspiration, der ikke kan findes i brochurer og på hjemmesider.

- Det har været en kæphæst for mig, at vi skal sørge for at kæde fagligheden sammen med de fysiske maskiner. Og det tror jeg, at vi lykkes med igen i år, siger Klaus Nissen.

Fremtidens græsser og mere liv

Begge udstillingsdage kan Maskiner under Broens gæster opleve miniseminaret ”Fremtidens græsser”. Her vil fagfolk fra frøproducenterne DLF og Barenbrug / LINDS Semenco stå klar til at fortælle om de muligheder og udfordringer, som de grønne fagfolk står overfor, når det gælder landets græsplæner.

Ifølge de to virksomheder står parker, idrætsanlæg og golfbaner overfor et væld af udfordringer – både i forhold til klima, sygdomme og lovgivning. Derfor er man nødt til at genbesøge sin viden om græsserne hele tiden og undersøge, hvad der virker nu, og hvad der kommer til at virke på sigt.

Men én ting er at skabe en velholdt, fremtidssikret plæne – en helt anden udfordring, som er meget oppe i tiden, er at sikre gode betingelser for biodiversiteten i græsset. Derfor er biolog Hans Wernberg fra Care4Nature klar både torsdag og fredag til at klæde fagfolkene på til at skabe mere liv igennem den daglige drift.

- Det er vigtig viden for eksempelvis anlægsgartnere, der passer grønne arealer for virksomheder, kommuner og boligforeninger, som ønsker mere biodiversitet. Man kan ikke udføre den pleje ordentligt uden det rigtige kendskab. Derfor håber jeg også at se gæster fra eksempelvis ejendomsservice og maskinstationer, fordi de ofte har en rådgivende funktion i forhold til, hvilken maskine der er bedst til en given opgave, siger Hans Wernberg og understreger, at det ikke kun er maskinførerne, som bør lægge vejen forbi miniseminaret ”Skab liv i græsset”.

- Oplægget henvender sig også til rådgivere og planlæggere, for det er meget svært at lave et fornuftigt udbud, som indeholder krav om biodiversitet, hvis man ikke rent konkret ved noget om maskinløsningerne og driften, fastslår Hans Wernberg.

GPS styrer

I miniseminaret ”GPS Maskinstyring” bliver blikket løftet fra græsset, op til satellitterne og tilbage til græsset. Miniseminaret handler nemlig om, hvordan GPS-styring kan være en hjælp til en bred vifte af grønne maskinopgaver. For mulighederne er mange, forsikrer oplægsholder Claus Bjerre fra Traqnology.

- Jeg vil præsentere, hvordan GPS kan bruges til at gøre hverdagen nemmere og resultatet mere pålideligt. Med GPS kan man få bedre og mere ensartede græsarealer, man kan få udbragt næringsstoffer mere ensartet, få udsået græsfrø mere ensartet og generelt få mere for en mindre indsats. Uanset hvad er et ensartet resultat bare mere professionelt. Og hvis man anvender GPS, kan det eksempelvis give breddebanerne et kæmpe løft, fastslår Claus Bjerre.

Maskiner under Broen løber af stablen i Middelfar 28. og 29. august. På messens hjemmeside kan man se det fulde program og bestille gratis billet til arrangementet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.812