23948sdkhjf

Lettisk trainee har vist sig uundværlig i Farsø

De nye klimakrav kræver nye kompetencer. Hos Outline Vinduer har man fundet uundværlige af slagsen hos lettiske Indra Bock Nielsen

Skærpede klimakrav til nybyggeri og et nyt EU-direktiv om emballage. Der er nok at forholde sig til for landets bygge- og produktionsvirksomheder, og det gælder også hos Outline Vinduer i Farsø, hvor bæredygtige tiltag er blevet en stor del af dagsordenen i virksomheden.

- Der kommer konstant nye regler og retningslinjer inden for bæredygtighed, vi skal forholde os til og producere efter, og det er selvfølgelig utrolig positivt, at klimaet nu kommer langt mere i fokus – et behov, der har været længe. Men man skal samtidig heller ikke undervurdere det arbejde, der følger med de skærpede krav, forklarer Peter Sejling, administrerende direktør i Outline Vinduer, i en pressemeddelelse.

For at være på forkant med udviklingen har vinduesproducenten derfor netop styrket sin indsats på området med ansættelsen af en ny bæredygtighedskonsulent, Indra Bock Nielsen fra Letland.

Hun har de seneste to år været i et traineeforløb hos Outline, som er målrettet nyuddannede med en kandidatgrad. Her bliver trainees valgt ud fra deres uddannelsesbaggrund, der helst skal være inden for et område, Outline gerne vil styrke, og i den forbindelse har Indra Bock Nielsens arbejde med at strukturere bæredygtighedsindsatsen vist sig at være uundværlig fremadrettet.

- Indra begyndte hos os i et traineeforløb for knap to år siden, hvilket blandt andet blev en realitet med hjælp fra det EU-finansierede projekt Go Vest, som har til formål at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til virksomheder i Vesthimmerlands Kommune, fortæller Peter Sejling og fortsætter:

- Det har vist sig at være en kæmpe succes. Indras arbejde med at mindske det CO2-aftryk, vi sætter på klimaet, er blevet en central del af vores virksomhedsstrategi, og derfor har vi nu oprettet stillingen som bæredygtighedskonsulent, så vi har en på fuld tid til kun at beskæftige sig med den del.

Forretningsplaner, uddannelsesforløb og nye arbejdsgange

Indra Bock Nielsen har boet i Danmark de seneste fem år og har en bachelor i byøkonomi fra Riga Tekniske Universitet og en civilingeniør i byplanlægning og bæredygtighed fra Aalborg Universitet. Hun har de seneste to år været med til at sætte bæredygtighedsdagsordenen hos Outline og ser nu frem til at fortsætte arbejdet som bæredygtighedskonsulent.

- Bare de seneste to år er vi nået rigtig langt på området. Outline har været god til at bruge mig og min viden, og det har gjort, at stort set alle i virksomheden har fokus på bæredygtighed i dag, fortæller Indra Bock Nielsen.

Hun peger på, at bæredygtighed således er blevet en væsentlig del af virksomhedens forretningsplan, men også implementeret som et uddannelsesforløb for produktionsmedarbejderne i lavsæsonen.

- Det betyder blandt andet, at vi underviser dem i, hvordan Outline i dag arbejder med bæredygtighed, hvilke konkrete indsatsområder, vi fokuserer på her og nu, og hvordan deres arbejde i det daglige kan gøre en forskel – for eksempel i forhold til, hvordan vi bedst håndterer affald, malingrester og generelt undgår spild, forklarer Indra Bock Nielsen og fortsætter:

- Derudover har der ligget – og ligger fortsat – et stort arbejde i miljøvaredeklarationer (EPD’er), hvor vi har skullet klæde vores sælgere godt på til, når trælasterne ønsker indsigt. Generelt er det et område, Outline har rigtig godt styr på og også på mange områder er foran med. Jeg har blandt andet været med til at lave en ny EPD på en pladedør, som vi er blandt de første på markedet, der har. Der er således rigtig meget spændende at tage fat på, og jeg glad for, at jeg kan få lov til at fortsætte det vigtige arbejde.

Indra Bock Nielsen er allerede flydende på dansk, og under traineeforløber har hun via Go Vest-projektet blandt andet fået undervisning og hjælp til at udvikle både den grammatiske del og udtale yderligere.

Hun er den syvende trainee, Outline har haft ansat, hvor øvrige blandt andet har været inden for logistik og digitalisering. Over halvdelen af de trainees, der har været i forløb hos Outline, er fortsat ansat i virksomheden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112