23948sdkhjf

Nu får byggeriet sin egen chatbot: - Selv som erfaren aktør kan det være svært

En ny, virtuel ven er på vej til byggeriets virksomheder

En ny chatbot målrettet byggeriet er på vej på markedet.

Chatbotten, der har fået navnet ByggeGPT, er designet til at forenkle søgningen efter information i bygningsreglementet of de tilhørende vejledninger, og skal altså gøre det nemmere for byggebranchens aktører at navigere i det komplekse regelsæt, som ofte er en tidsrøver i byggeprojekter.

Chatbotten er udviklet af Contech Lab, og bliver i sommeren 2024 testet af en række virksomheder i byggebranchen, inden Molio overtager teknologien til videreudvikling og implementering.

- Målet med ByggeGPT er at give byggebranchen et værktøj, der kan besvare spørgsmål om bygningsreglementet og dets vejledninger på en enkel og letforståelig måde, forklarer Bjarke Fjeldsted, udviklingschef i Molio, i en pressemeddelelse.

- Selv som erfaren aktør i byggebranchen kan det være svært at finde rundt i bygningsreglementet og de tilhørende vejledninger. Det håber vi bliver nemmere med ByggeGPT, lyder det videre.

Ser stort potentiale

Hos ConTech Lab og Molio ser man et stort potentiale for digitale løsninger som ByggeGPT, der kan gøre det komplekse simpelt.

- Lovgivning fylder meget i byggebranchen, så det er vigtigt, at vi arbejder smart og digitalt med at gøre det så simpelt og administrativt let at opfylde diverse krav, siger Ole Berard, digitaliseringschef i Molio, og fortsætter:

- Det er samtidig vigtigt, at løsningerne kan tale sammen med de løsninger, der allerede findes derude. Vi håber på, at vi på sigt kan integrere ByggeGPT med data fra andre vidensinstitutioner og platforme såsom den digitale platform, som BUILD har udviklet for SBI-anvisninger.

Forventningen er, at ByggeGPT ikke kun vil spare tid og ressourcer for byggebranchen, men også vil fungere som en nutidig ressource, der ændrer måden, vi navigerer og finder byggeregler, teknisk viden og alment teknisk fælleseje på, lyder det fra Molio.

Om ByggeGPT

  • Chatbotten ByggeGPT er udviklet med ChatGPT Open AI-teknologi og trænes med data fra den gældende lovgivning.
  • Den bliver udviklet løbende baseret på feedback fra brugerne, og bliver herefter integreret i Molio Byggedata, som er en digital platform, der allerede rummer nødvendige regler og byggeteknisk viden til at sikre kvalitetsprocesser i byggeriet.
  • ByggeGPT er dog, ligesom andre chatbots, kun er et værktøj til at finde og forstå specifik information, og kan dermed ikke erstatte en professionel rådgiver eller myndighedsgodkendelse, understreger Molio.

Hvad kan ByggeGPT?

  • Hjælper med at finde og forstå dokumenter og vejledninger inden for byggeriet.
  • Svarer på spørgsmål om bygningsreglementets krav og retningslinjer.
  • Forklarer, hvordan man anvender bygningsreglementet i praksis.
  • Kan ikke erstatte professionel rådgivning eller myndighedsgodkendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078