Hilser håndværksmillioner velkommen – men helst permanent
Regeringens udspil om at genindføre håndværkerfradraget får rosende ord med på vejen af brancheforeningen DM&E, Danske Maskinstationer og Entreprenører.
Konkret er der i regeringens finanslovsudspil lagt op til at afsætte 300 mio. kr. til et håndværkerfradrag målrettet klimarenovering, men hos DM&E er håbet, at det ikke bliver eneste fokusområde.
- Klimarenovering giver god mening, men set fra DM&E's side er det vigtigt også at inkludere klimasikring i ordningen. Med stadig flere voldsomme skybrud, langvarige regnskyl samt stigende grund- og havvand er behovet for klimasikring af ejendomme større end nogensinde. Den enkelte grundejer bærer en stor byrde i forhold til klimasikring, siger Sebastian Ravn, chefkonsulent i sektionen for DM&E’s entreprenører og kloakmestre, i en pressemeddelelse.
Derfor mener brancheorganisationen, at en ny og forhåbentlig mere permanent Boligjobordning også bør omfatte ydelser inden for klimatilpasning – både når det gælder vand fra oven, fra siden og fra neden.
Ønsker permanent løsning
Samtidig opfordrer DM&E til, at der indføres en permanent ordning. En midlertidig eller uforudsigelig ordning skaber ifølge organisationen en usikkerhed og uforudsigelighed i markedet, der både hæmmer virksomhedernes planlægning og boligejernes muligheder for at træffe informerede beslutninger.
- En ordning, der veksler ud og ind, skaber store udsving i efterspørgslen og kan føre til flaskehalsproblemer i virksomhederne, som skal imødekomme denne efterspørgsel. Lad os få en permanent ordning, så boligejerne ved, hvad de har at forholde sig til, udtaler Sebastian Ravn og fortsætter:
- Vi oplever ofte, at diskussionen drejer sig om effekten af Boligjobordningen, men for DM&E hersker der ingen tvivl om, at denne ordning er særdeles betydningsfuld for de mindre virksomheder i landkommunerne. Vores medlemsvirksomheder fortæller, at håndværkerfradraget er efterspurgt, og at det både sætter gang i projekter og mindsker sort arbejde, slutter Sebastian Ravn.