23948sdkhjf

Junckers-trægulv i M/S Museet for Søfart

BIG Bjarke Ingels Group fik i samarbejde med Junckers A/S udviklet en helt ny type gulv til det nybyggede søfartsmuseum i Helsingør. Det skulle være rustikt og slidstærk - og så skulle det opbløde mødet mellem den patinerede dok, og det nye glas og stål.
Noget af det mest spændende ved det nyåbnede M/S Museet for Søfart i Helsingør er, at museets indretning er lagt nede i den 150 meter lange, gamle betondok. Udfordringen for arkitekterne fra BIG Bjarke Ingels Group var derfor at skabe en arkitektonisk og æstetisk forbindelse mellem den gamle dok og det nye museum. Og her blev valget af gulv en vigtig del af projektet.

- Vi ledte efter en rustik løsning, der kunne matche den gamle doks rå og patinerede beton. Samtidig skulle trægulvet være med til at bygge bro mellem betonen, og det glas og stål, der er anvendt i selve interiøret, siger David Zahle, partner i BIG Bjarke Ingels Group.

Har udviklet helt nyt gulv

Derfor undersøgte arkitekterne markedet, men fandt ikke nogen oplagt løsning. Hos Junckers A/S gik man dog straks i gang med at udvikle et helt nyt trægulv til formålet. Som Danmarks største leverandør af massive gulve til både private og professionelle er Junckers vant til specialløsninger som denne, og i et tæt samarbejde med BIG Bjarke Ingels Group fandt man hurtigt en løsning, der matchede arkitekternes krav.

- Vi havde et godt samarbejde med Junckers under hele processen, lige fra de første ideer, til den færdige gulvløsning. Resultatet er et massivt, børstet egetræsgulv, der giver en kontrastfyldt varme til helhedsindtrykket i museet. Og så giver det et flot spil i overfladen, når lyset falder ind på tværs af gulvet. Det får et nærmest levende udtryk. Samtidig er det vigtigt for os, at det er et slidstærkt gulv, der kan tåle den megen trafik i et museum – uden at skulle efterbehandles i tide og utide, siger David Zahle.

tøtte.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangler elever - benhård rekrutteringskamp om de unge i byggecentrene
Køkkenkonkurs: 12 af 13 bundlinjer var i rødt
Aarsleff-ejet anlægsentreprenør taber omsætning, men ledelsen er alligevel tilfreds
Generationsskifte: CC Gulves eneejer udvider ejerkredsen med datter og søn
Ny håndværkerbutik i Brøndby er del af en stor familie
Efter konkurs: Anlægsgartner overtager 42 af 70 ansatte
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125