23948sdkhjf

Scantruck vinder slaget om Komatsu

Det blev Scantruck der løb af med sejren i kampen om Komatsu-importen til Danmark, Færøerne og Grønland
Der har været intense forhandlinger siden Komatsu KFD A/S i Vejen før jul gik konkurs, og japanske Komatsu dermed stod uden importør i Danmark, men nu er forhandlingerne overstået, og kontrakten mellem Komatsu og Scantruck A/S med hovedkvarter i Skive er underskrevet.

Spekulationerne har været mange, og ikke mindst blandt de mange Komatsu-kunder, fordi de jo skal bruge service og reservedele for at holde maskineriet i gang.

Komatsu er verdens næststørste producent af maskiner til entreprenørbranchen. Samarbejdet betyder, at Scantruck bliver officiel importør og forhandler af Komatsu entreprenørmaskiner i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Et fullline program

- Komatsu har et fullline-program inden for entreprenørmaskiner. Samarbejdet betyder dermed et skridt op ad stigen for Scantruck, og at vi navnlig bliver stærkere inden for de største dozere og læssemaskiner, som supplerer vort program fint, siger direktør Bo Sundroos, Scantruck.

- De kommende måneder vil vise, hvor mange montører og sælgere, der ønsker at komme med og som vi har mulighed for at ansætte, Det er vores overbevisning, at vi under alle omstændigheder fremover vil kunne tilbyde alle Komatsu-kunder den bedste service. Det kan vi i kraft af, at vi har et fintmasket net af sælgere og montører fordelt over hele landet og i kraft af vores værksteder i Jylland og på Sjælland, siger Bo Sundroos.

- Vi har ansat flere af Komatsus servicemontører og flere af sælgerne, så arbejdet kan komme i gang hurtigt, supplerer salgschef Henrik Kirketerp Møller fra firmaet.

Kendt i markedet

Da Scantruck i forvejen forhandler Manitou, der er kendt for de meget populære teleskoplæssere, lifte og gaffeltruck, Case entreprenørmaskiner, Atlas gummihjulslæssere og valsetog, McCloskey sorteringsanlæg og Neuson-Ecotec genanvendelsesanlæg, betyder samarbejdet med Komatsu, at virksomheden kan tilbyde sine kunder en stor palette af kvalitetsmaskiner til ethvert formål. Henrik Kirketerp-Møller ser intet problem i samtidig at forhandle Case-maskinerne, som størrelsesmæssigt lapper noget over med nogle af Komatsu’s modeller:

- Vi ser os som Case-forhandler, og vi har maskiner på lager, og vi ser som sagt intet problem i at vi nu også handler med Komatsu, siger han til Mester Tidende.

Om Komatsu

Komatsu blev oprettet i 1917 i den japanske by af samme navn. Virksomheden er verdens næststørste inden for entreprenør- og mineudstyr og den største i det meste af Asien. Blandt produkterne er gravemaskiner, læssere og dozere, dumpere, rendegravere og knusere i alle størrelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113