23948sdkhjf

Malermestre foreslår en ny tilskudsordning

Oven på dyster konjunkturundersøgelse vil Danske Malermestre have ny tilskudsordning indført for at sparke gang i byggeriet
Byggebranchen har brug for en øjeblikkelig tilskudsordning til boligforbedringer for at sparke aktiviteten i gang. For situationen i specielt landets malervirksomheder er nu så kritisk, at de allerede stort afsatte beløb til infrastruktur, skoler og andre kommunale bygninger langt fra rækker nu og her.

Derfor vil Danske Malermestre have indført en tilskudsordning til boligforbedringer som den 10.000 kroners-ordning, man havde i starten af 1990’erne, hvor borgerne afholdt udgifter til boligforbedringer og derefter søgte om tilskuddet bagefter.

For der er ikke brug for en gentagelse af renoveringspuljen fra sidste år, understreger Danske Malermestres direktør, Ole Draborg, der ikke mener, at puljen har hjulpet byggeriet.

- Folk vil kunne sætte et arbejde i gang uden at tænke på eventuelle grænseflader af arbejde. Der er brug for en ordning nu, for de allerede igangsatte initiativer med infrastruktur og renovering af skoler og hospitaler vil først have en effekt om to år, siger Ole Draborg.

Misundelig på Sverige

Han slår også et slag for det særlige ROT-fradrag, som kendes fra Sverige. Her kan boligejere få en skattelempelse ved reparationer og ombygninger foretaget på deres boliger. En lignende ordning foreslog Trælastindustriens adm. direktør, Palle Thomsen, for nylig.

- Den ordning er vi jo lidt misundelige på, for det er en god måde, at folk kan disponere uden at skulle involvere myndighederne, men blot kan trække det fra på selvangivelsen, siger Ole Draborg.

Han er heller ikke bekymret for, at det bliver for dyrt at indføre en tilskudsordning.

- Analyser fra tilskudsordningen i 1990’erne viste, at pengene kom ind igen i form af skatter og moms, understreger Ole Draborg.

Tilbage på sporet

Hans forslag kommer da også på en dyster baggrund. Danske Malermestres nye konjunkturundersøgelse vidner således om en branche i dyb krise.

65 procent af virksomhederne har haft faldende beskæftigelse i andet halvår af 2009, og 58 procent forventer at skære yderligere i første halvdel af 2010.

Samtidig oplevede seks ud af 10 malervirksomheder en faldende omsætning i de sidste seks måneder af 2009, og lidt over halvdelen forventer ligeledes faldende omsætning i første halvdel af 2010. Kun 13 procent tror på en stigende omsætning, og 11 procent forventer at ansætte flere folk.

- Skal vores branche tilbage på sporet, er der brug for noget nu. For ellers taber vi blot yderligere arbejdskraft, og så får vores virksomheder det endnu sværere, når konjunkturerne vender. For der er en reel fare for, at mange malere finder job i andre brancher, og vi ved af erfaring, at det er svært at lokke dem tilbage til branchen, påpeger Ole Draborg, der ikke kan huske, at malerfaget har været ude i større krise siden starten af 1990’erne.

Ledigheden inden for malerfaget var i gennemsnit på 10.9 procent i 2009, men alene i midten af december var malernes ledighedsprocent på 16,3 procent ifølge BAT-kartellet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125