23948sdkhjf

Marked for lyddæmpning

Der synes at være et stigende marked for produktion og opsætning af akutstiklofter og lyddæmpende skillevægge, ikke mindst i åbne kontorlandskaber
Flere og flere får øjnene – eller rettere ørerne – op for, at åbne kontorlandskaber kan afstedkomme så megen generende støj fra kimende telefoner og almindelig snak – samt afbrydelser i arbejdet - at det påvirker koncentrationen og produktiviteten samt trivslen i det hele taget hos mange af de medarbejdere, der til daglig har deres arbejdsplads i sådanne storrum.

F.eks. oplever virksomheden Ecophon med dansk fabrik i Næstved, der indgår i Saint-Gobain koncernen, at en del arkitekter efterspørger løsninger på støjproblemer i arbejdsmiljøet, bl.a. fordi virksomheder efter blot et halvt år i et nybygget domicil med åbent kontorlandskab søger hjælp til at forbedre de akustiske forhold med baggrund i stresspåvirkninger hos personalet, øget sygdomsfravær og dalende effektivitet.

Ecophon er førende global leverandør af akustiklofter og vægge, og her er man ikke i tvivl om, at akustikken ikke mindst i kontormiljøer har stor indflydelse på medarbejderens fysiske og psykiske velbefindende, fordi vi mennesker er lette at distrahere af stemmer og baggrundsstøj, for i realiteten er al lyd, vi ikke ønsker at høre, støj, og støjen påvirker både koncentration og fokus på en given opgave, som skal løses.

Mellem 20 og 30 pct. af Ecophons omsætning stammer fra opgaver med at hjælpe virksomheder og offentlige myndigheder af med støjproblemer i arbejdsmiljøet, for åbenplan kontormiljøer stiller specielle krav til akustikken.

I de fleste lokaler afhænger behagelig rumakustik direkte af en kort efterklangstid. Jo mere efterklang, jo mere uønsket ekko.

Den letteste og mest økonomiske måde at opnå et behageligt akustisk miljø på, er at montere væg-til-væg akustiklofter, der giver en høj lydabsorption, lyder rådet fra Ecophon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094