23948sdkhjf

Ny guide til renovering af etagehuse

"Kend dit Etagehus" er blevet til med støtte fra bl.a. Grundejernes Investeringsfond og andre fonde samt Bygningskultur Danmark, hvor værket kan rekvireres gratis
Dansk Bygningsarv har udgivet publikationen "Kend dit etagehus", som er en guide til vedligeholdelse af danske etagehuse med fokus på bygningernes historiske kvaliteter, for det er jo ikke ligegyldigt, hvilken farve man giver facaden på det historicistiske klassiske etagehus, eller hvilke vinduer man vælger til funkisbygningen. Har håndværkeren eller husejeren ikke den rette viden, risikerer de at ødelægge husets særegne stil, historie og byggetekniske kvaliteter.

Publikationen er gratis og indeholder 13 stilblade, der beskriver de 13 mest udbredte etagehustyper bygget fra 1850’erne til i dag, og for hver hustype gives gode råd om, hvad der gør den enkelte bygning til noget særligt, så man kan træffe kvalificerede valg i forbindelse med et renoveringsprojekt.

Værket er tænkt som håndbog og opslagsværk for den enkelte ejer, lejer eller andelshaver i boligforeninger, som skal vedligeholde eller istandsætte ejendommen. For fagfolk, rådgivere, kommuner og planlæggere kan stilbladene bruges i sagsbehandlingen – f.eks. når bevaringsværdierne skal fastlægges. Det kan være når det skal afgøres, hvilken farve hoveddøren skal have, eller når det skal besluttes, om man kan bygge altaner eller tagterrasse uden at skæmme, og ikke mindst når det handler om, hvorvidt vinduerne bør bevares eller udskiftes.

Stilbladene er udarbejdet af arkitekt maa Erik Iversen, som tidligere har udarbejdet en række stilblade for enfamiliehuse. Derudover har kommunikationsmedarbejder Bo Bjerre Hansen, Grundejernes Investeringsfond, seniorforsker mag.art. Claus M. Smith, Danmarks Kunstbibliotek, arkitekt MAA Tove Lading, Lading arkitekter + konsulenter A/S, arkitekt maa Maja Svane og projektleder Peter Tom-Petersen, begge Dansk Bygningsarv, medvirket som følgegruppe under tilblivelsen af stilbladene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109