23948sdkhjf

Nyt lovforslag skal sætte skub i energirenovering

En forestående ændring af lejeloven vil gøre det mere attraktivt for udlejere at foretage energirenovering af ejendommen
Når den forestående lovændring er på plads i løbet af et års tid, vil der sandsynligvis blive bud efter håndværkere, som kan udføre det praktiske arbejde, f.eks. udskiftning af vinduer eller udførelse af facade- og loftisolering.

I dag er en afgørende barriere for udlejeres energirenovering af lejemål - lejeloven, som i sin nuværende form gør udlejere ansvarlige for investeringen i en renovering, men vel at mærke uden mulighed for at udlejeren kan hente nogle af udgifterne til forbedring af lejligheden ind via en forhøjelse af huslejen. Lejerne kan nyde den billigere varmeregning og ekstra komfort uden at skulle bidrage til omkostningerne ved renoveringen. Dermed ser ejere af udlejningsejendomme intet incitament til at investere i energiforbedringer.

Men det er en skævhed, som indenrigs- og socialminister Karen Ellemann nu vil rette op på med et nyt lovforslag, som skal øge antallet af energirenoveringer af boliger og sætte skub i dette marked ved at åbne op for muligheden for en udgiftsfordeling mellem parterne.

Lovforslaget lægger vægt på, at udlejere nu må vælte regningen for energirenovering over på lejere i form af en forhøjet husleje. Dog må den forhøjede husleje kun svare til den energibesparelse, som lejeren vil kunne opnå. Det skulle gerne betyde, at langt flere udlejere vil begynde at overveje energirenovering, for udlejere vil fremover kunne energirenovere og samtidig lovligt hæve lejen for lejemålet, hvilket ikke er muligt i dag.

Lovforslaget sendes til høring i februar 2010 og ventes at træde i kraft i løbet af året, hvis det står til regeringen.

En ny rapport fra Det Internationale Energiagentur fastslår, at det er muligt at spare op til 75 procent af energiforbruget i bygninger ved energieffektive foranstaltninger såsom forbedring af klimaskærmen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.352