23948sdkhjf

Kort nyt - Tømrer & Snedker - februar 2010

Fremtidens bolig

Familien Simonsen er forsøgskaniner i fremtidens tjeneste. De skal nemlig bo i VELFACs eksperiment Bolig for livet i et år og deltage i udviklingen af det. Stiller man op som forsøgsfamilie i et byggeeksperiment, må man være forberedt på lidt af hvert. Især når eksperimentet foregår, mens man bor i huset, og man skal være med til at udvikle boligen og dens funktioner. Familien Simonsens hverdag i Bolig for livet er derfor krydret med usædvanlige oplevelser. Bolig for livet er et eksperiment, der skal udvikle viden om, hvordan man kan bygge og bo bæredygtigt. Boligen er et aktivhus, der selv producerer energi og har intelligent styring.

- Fordelen ved Bolig for livet er, at vi sammen med familien Simonsen kan prøve alle ideer af og udvikle dem, så de fungerer optimalt – også de små detaljer, for det er ofte dem, der er afgørende for, om et aktivhus bliver til virkelighed. Sammen udvikler vi et byggeri, der er både energirigtigt, komfortabelt og æstetisk, og viser dermed, at man kan bygge bæredygtigt uden kun at fokusere på isoleringsevne og energiforbrug, fortæller Rikke Lildholdt, projektleder fra Velfac A/S.

Byggefirma kvalt af finanskrisen

Visborg Entreprenørfirma, som løbende har beskæftiget 25 medarbejdere, siger i disse dage farvel til de sidste medarbejdere, drejer nøglen om og holder ophørsudsalg af maskiner, håndværktøj og materiel, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Firmaet har beskæftiget tømrere og snedkere. De øvrige dele såsom kloakering og murer- og elektrikerarbejde har indehaver Kurt Lynge hyret andre firmaer til. Lynge vil nu beskæftige sig med energivurdering- og rådgivning.

Lærlinge presset ud af krisen

Fynske tømrerfirmaer er nu så presset af krisen, at de tvinges til at fyre lærlinge, selv om de derved risikerer at skulle betale en bod på mange tusinde kroner.

- Jeg har haft op til otte sydfynske tømrermestre i røret, der er så desperate, at de overvejer at fyre deres lærlinge. De ved godt, at de får en bod på 40.000 kroner, men når de regner på det, kan det betale sig, siger faglig medarbejder i Træ- Industri-Byg, John Kirk til Fyns Amts Avis.

Konkurs med milliongæld

En del af byggefirmaet Henning Frøkjær er blevet erklæret konkurs. I boet er der tilgodehavender for 30 mio. kroner, oplyser kurator til JyskeVestkysten. Firmaet er blevet rekonstrueret og en del af virksomheden er blevet overdraget til selskabet Holdingselskabet af 17.11.1985 A/S. Det selskab er netop i Skifteretten i Esbjerg blevet erklæret konkurs på begæring af en kreditor. Direktør Lars Pedersen siger til avisen, at virksomheden med 80 medarbejdere kører videre i selskabet Henning Frøkjær A/S.

Byggefirma præget af optimisme

Krisen kradser ikke hos byggefirmaet Ringtved A/S i Maribo. Ifølge direktør Claus Ringtved ser det ud til, at regnskabsåret 2009/2010 kan ende med at blive et rigtigt godt år økonomisk, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

En af grundene til de gode tider er blandt andet, at Ringtved ikke skruede meget op for volumen og beskæftigelse under højkonjunkturen for nogle år siden. Firmaet har en stabil og varieret kundekreds, som løbende har givet firmaet opgaver - også i en periode som nu, hvor aktiviteten er lavere. Direktøren peger selv på vedligeholdelses- og renoveringsopgaver som et godt aktiv i firmaet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.414