23948sdkhjf

Kort nyt - januar 2010

Samarbejde giver bedre byggeri

Dansk Byggeri og forbundene i BAT har åbnet en ny portal, der skal give inspiration til bedre samarbejde mellem virksomhedernes ledelse og medarbejdere. Samarbejde mellem ledelse og medarbejdere er vigtigt, hvis udvikling og effektivisering af virksomheden skal gå hånd i hånd med trivsel og tryghed blandt medarbejdere. For at give både medarbejdere og virksomheder nogle værktøjer og vejledninger til, hvordan man skaber grobund for et godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, har Byggeriets Samarbejdsråd (BYG-SAM), der er et samarbejde mellem Dansk Byggeri og fagbevægelsen i BAT, udarbejdet en portal om samarbejde i virksomheder. Her kan man blandt andet finde vejledninger til at komme godt i gang med samarbejdet omkring rygepolitik, seniorpolitik, sygefravær med videre.

Koncern med nyt navn og bestyrelse

Byggevirksomhederne S. Guldfeldt Nielsen A/S, Guldfeldt Tømrer og Murer A/S og Hans Jørgensen & Søn Entreprenører A/S samles i koncernen Larsen & Ibsen Holding A/S, for blandt andet at sikre koncernens strategiske fordele, som forventes at indebære ikke uvæsentlige synergieffekter, markedskoordineringer og rationaliseringer, der kan sikre den fremtidige udvikling og økonomiske rentabilitet for koncernen. Samtidig samler selskabet alle eksisterende bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsen hos holdingselskabet med advokat Uwe Teichert, Focus Advokater, som formand.

Positiv vending i forventninger

Virksomhederne i såvel industrien som i serviceerhvervene udsender ligesom bygge- og anlægsbranchen positive signaler i Danmarks Statistiks seneste konjunkturbarometer.

Industriens forventninger til de kommende tre måneder er steget i forhold til sidste måned. Den sammensatte konjunkturindikator er gået fra minus 8 i oktober til minus 3 i november. For serviceerhvervene er de tilsvarende parametre steget fra minus 7 til minus 2.

Flot vækst i Blendex

Danmarks største producent af solafskærmningsløsninger til det professionelle marked opnåede i 2008/2009 en fremgang i bruttofortjeneste på ca. 50 %, til i alt 15 mio. kr. og realiserede et resultat før skat på 3 mio. kr.

I betragtning af markedsforholdende i byggebranchen, anser vi dette som meget tilfredsstillende, udtaler direktør Jørgen Frost. Et væsentligt bidrag til væksten, blev skabt ved overtagelse af aktiverne i boet efter Dasolas under konkurs, og Blendex råder i dag over markedets bredeste produktprogram til projektmarkedet for solafskærmning, herunder nu også de populære C-lameller fra Dasolas.

Bedre modeller for ejerskifte

Væksthus Sjælland har fået 2,6 mio. kr. fra EU’s Socialfond til at udvikle modeller, der kan gøre det nemmere for de mange små og mellemstore virksomheder i regionen at skifte ejere i løbet af de næste år.

Projektet "Klar til ejerskifte - udvikling af ejerskiftemodeller for SMV" i Region Sjælland skal bl.a. komme ind på økonomisk klargøring og personlig afklaring i forhold til at afhænde virksomheder. Projektet skal spille tæt sammen med Erhvervs- og Byggestyrelsens strategi for at forbedre ejerskifter, som gennemføres i samarbejde med en lang række aktører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094