23948sdkhjf

Fremtiden sidder i stikkontakten

zensehome er udviklet for at øge komforten i boligen og gøre hverdagen nemmere og mere behagelig
Normalt styres en intelligent bygningsinstallation ellers via en central kontrolenhed, men den begrænsning gør den nordjyske virksomhed zensehome nu op med i et helt nyt produkt af samme navn. zensehome har gjort det muligt at udnytte det eksisterende 230 volt ledningsnet til kommunikation og styring af et IBI-system. Systemet består af tre enheder: et lampeudtag, en stikkontakt og et betjeningstryk, og controlleren er bygget ned i hver enhed, der både er forsynet med egen mikroprocessor, hukommelse og tidsdatakredsløb. Derudover er der indbygget strømmåler i alle enheder, så man via en pc kan aflæse strømforbruget på den enkelte enhed og programmere hele systemet.

- Uanset om der er tale om et lampeudtag, stikkontakt eller et betjeningstryk installeres zensehome som en plug and play løsning. Det betyder, at hvis en husejer ønsker en strømbesparende IBI-løsning, så er det nu ikke længere nødvendigt at fræse vægge op og trække nye ledninger. Indtil nu har man ellers været tvunget ud i dyre investeringer og ombygninger, hvis man vil have et system, der kan styre strømforbruget og give mere komfort, og det har naturligvis sat en begrænsning for interessen for teknologien - det gør vi nu op med, fortæller Henrik Bruntse, salgschef i zensehome, der har brugt de sidste tre år på at udvikle systemet.

Positiv modtagelse

zensehome har været på markedet siden april 2009 og er blevet modtaget meget positivt af både kunder og forhandlere. zensehome sælges og distribueres via partneraftaler med installatører landet over, og der er allerede lavet aftaler med mere end 50 forhandlere.

- Vores system er selvfølgelig gennemtestet før det nu slippes løs på markedet, og vi distribuerer alene vores produkter via installatørerne. At vi kun kommer ud til danskerne via professionelle kanaler giver kunderne en ekstra grad af tryghed og service, men det forpligter os naturligvis også yderligere til at levere produkter, der er 100 procent sikre og gennemprøvede, siger Henrik Bruntse.

Spar 25 procent

Med det nye koncept fra zensehome får ejere af parcelhuse og lejligheder med passive elinstallationer nu nem adgang til at få en intelligent bygningsinstallation. Funktionerne omfatter blandt andet lysdæmpning, gruppering af lamper, tænd flere med tryk på én knap, automatiske tænd/sluk- og dæmpefunktioner og sluk-alt-funktion, når huset forlades. zensehome kan også benyttes til at overvåge elforbruget for hele huset eller helt ned til den enkelte installationsenhed. Ifølge Elsparefonden kan overvågningen skære 25 procent af elforbruget i en almindelig dansk husstand. zensehomes IBI-løsning kan også løbende udvides med flere enheder og funktioner, ligesom systemet er forberedt til ekstern overvågning og styring via mobiltelefon og internettet. jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125