23948sdkhjf

Krav om bedre ventilation

Ny test blandt 200 ejere, direktører og afdelingsledere i ventilationsbranchen afslører problemer
Langt de fleste bygninger har et ringere indeklima end nødvendigt. Det konstaterer direktør Dan Stjernegaard, Lindab. Samtidig stiller tendensen med mere glas og større vinduesflader yderligere krav til de ventilationstekniske løsninger.

Lindab, der selv producerer produkter til ventilation, har spurgt 200 ejere, direktører og afdelingsledere i ventilationsbranchens entreprenørvirksomheder om deres erfaringer, når bygherren skal vælge ventilationsløsning.

- Svarene afslører manglende harmoni mellem branchens ambitioner og kundens beslutninger om ventilation, siger Dan Stjernegaard.

Direktøren fra Lindab gør opmærksom på, at energiforbruget til ventilation samtidig er for højt.

Selvom 90 procent af de adspurgte oplyser, at det er vigtigt for dem at skabe et godt indeklima, så konstaterer han, at mange virksomhedsledere fokuserer på de kortsigtede besparelser.

- Vores test viser, at prisen vægtes højere end kvalitet. Derfor hjælper det ikke meget, at de fleste komponenter på det danske marked er gode, når produkterne sættes forkert sammen, eller der vælges for ringe dimensionering i forhold til bygningens behov, siger Dan Stjernegaard. Han gør opmærksom på, at indeklimaet alt for ofte bliver dårligt og energiforbruget for højt.

Dan Stjernegaard understøtter sit synspunkt med, at flere videnskabelige undersøgelser viser, at dårligt indeklima nedsætter produktiviteten med op til 20 procent. Alt i alt medfører det et årligt tab for danske virksomheder på 10-30 mia. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078