23948sdkhjf

Nyt fokus på indeklimaet

Enighed om at det skal koste dyrt at bryde indeklimastandarden. FAV stiller skrappere krav til ventilationssystemerne, og Danmark får den første indeklimastandard
Det skal have konsekvenser at bryde indeklimastandarden. Det mener Børge Nordgaard Hansen, formand for Foreningen af Ventilationsfirmaer, FAV, og administrerende direktør i Glenco.

Børge Nordgaard Hansen kommer med sit markante synspunkt i forbindelse med, at energikravene er blevet strammet ved årsskiftet. I løbet af foråret bliver der indført skrappere krav til ventilationssystemerne, og Danmark får den første indeklimastandard.

- Nye standarder kan samtidig være med til at sætte fornyet fokus på indeklimaet, mener Børge Nordgaard Hansen, som håber, at brugerne begynder at stille krav til indeklimaet på deres arbejdspladser.

Heri får formanden for FAV støtte af direktør for brancheforeningen Dansk Ventilation, Christen Galsgaard. Således glæder Christen Galsgaard og Børge Nordgaard Hansen sig begge over, at man skærper bygningsreglementet i 2010.

- Der er brug for, at standarden bliver fulgt op af kontrol, hvis stramningerne skal nytte noget, siger Christen Galsgaard fra brancheforeningen.

- Hvis ikke der er konsekvenser ved ikke at overholde indeklimastandarden, så kan det jo være lige meget, påpeger direktøren fra brancheforeningen Dansk Ventilation.

Trods den enslydende holdning i FAV og i brancheforeningen Dansk Ventilation er det endnu ikke muligt at sige, hvornår standarden vil ligge endeligt klar. Foreløbig fremgår det dog af udkastene til den nye standard, at den bliver udstyret med en række minimum- og maksimumværdier. Det gælder indenfor koncentrationen af radon, formaldehyd, CO2 og partikler, termiske forhold, akustiske forhold, luftskifte, dagslys samt fugt og skimmelsvamp. Desuden vil den enkelte bygning blive rangeret inden for fem klimaklasser, hvor A er den bedste, og E den dårligste, mens klasse C svarer til kravene i bygningsreglementet.

Seniorkonsulenten fra Dansk Standard gør opmærksom på, at den nye standard, der gælder for boliger, kontorer og institutioner, stiller større krav til alle i branchen. Derfor mener han også, at standarden skal følges op med alvorlige restriktioner, hvis indeklimastandarden brydes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11