23948sdkhjf

Sidste nyt om multimediebeskatning

Der fokuseres i denne artikel på Skatterådets stilling til, i hvilke situationer der ikke skal og skal betales multimedieskat. Der gives nogle eksempler
Vi har i en tidligere artikel beskrevet reglerne for multimedieskat og gennemgået situationer, hvor man kunne undgå multimedieskatten. Der var tale om en mobiltelefon, der var spærret, så der kun kunne foretages erhvervsmæssige opkald. Endvidere en computer, der var fastmonteret i en værkstedsvogn, som holdt ved den private bopæl om aftenen og endelig en computer, der udelukkende indeholdt særlige erhvervsmæssige programmer.

Skatterådet får fortsat mange henvendelser fra arbejdsgivere om, hvorvidt medarbejderne i forskellige situationer kan undgå at betale multimedieskat. Endvidere har Skatterådet taget stilling til multimediebeskatning for en selvstændig erhvervsdrivende.

"Lukket computer"

En medarbejder havde en computer stillet til rådighed. Computeren blev brugt som produktionsstyringssystem. Der lå kun helt specielle programmer på computeren. Office-pakken og lignende systemer var altså ikke installeret på computeren. Der var kun adgang til arbejdsgiverens interne netværk og ikke adgang til internettet. Computeren blev kun brugt til planlægning af servicebesøg hos kunder, registrering af arbejdstimer med henblik på bl.a. lønudbetalinger, rapportering af servicebesøg, kundebesøg m.m. og udfyldelse af rapporteringsskemaer for kontrolbesøg. Computeren blev anset for at være en "lukket" computer, der ikke kunne bruges privat. Der skulle derfor ikke betales multimedieskat.

Telefon med adgang til internettet

En medarbejder havde i forbindelse med tjenesterejser en telefon/PDA med hjem. Det var muligt via telefonen at gå på internettet. Der var ikke indlagt tekniske begrænsninger i telefonen for hvilke hjemmesider, der kunne besøges. Da det var nødvendigt for udførelsen af arbejdet, at telefonen blev taget med hjem, og medarbejderen underskrev en tro- og love-erklæring om, at telefonen udelukkende blev anvendt erhvervsmæssigt, samt at arbejdsgiveren førte kontrol med, at telefonen faktisk kun blev brugt erhvervsmæssigt, skulle medarbejderen ikke betale multimedieskat.

Beskatning af en selvstændig erhvervsdrivende og en medarbejdende ægtefælle

Virksomheden blev drevet fra den private bopæl. Den ene ægtefælle ejede virksomheden og den anden ægtefælle var medarbejdende ægtefælle. Spørgsmålet var om både indehaveren og den medarbejdende ægtefælle skulle betale skat af multimedier med hver 3.000 kr. I virksomheden var der 3 computere, internetforbindelse, fastnettelefon og mobiltelefon. Da der i virksomheden var en internetforbindelse, en fastnettelefon og en computer skulle indehaveren af virksomheden multimedieskattes. Den medarbejdende ægtefælle skulle ligeledes beskattes af multimedieskat. SKAT lagde vægt på ægtefællens arbejdsfunktioner og typen af multimedier i virksomheden.

Sidste nyt

Den 8. november 2010 indgik regeringen et forlig om finansloven for 2011. I forliget indgår en lempelse af multimedieskatten for ægtefæller, der begge to bliver beskattet af multimedier. Skatterabatten udformes således, at det skattepligtige multimediebeløb reduceres med 25% for begge ægtefæller. Skatterabatten svarer til en halvering af skattebetalingen for den ene ægtefælle i forhold til gældende regler. Hvis begge ægtefæller er topskatteydere er besparelsen ca. 840 kr. om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081