23948sdkhjf

Jesper skifter fra butikschef til elektriker

Med 40 år foran sig på arbejdsmarkedet har Jesper Rødgaard Madsen (27) valgt at foretage et usædvanligt brancheskift til et arbejde, som han – og familien - er mere glad for. Også selv om det betyder, at han må tage en helt ny uddannelse og gå væsentligt ned i løn de næste 4 år, mens han supplerer indtægten med taxa-kørsel
- Jeg skal nok være på arbejdsmarkedet 40 år endnu. Så hvorfor ikke vælge et arbejde, man er glad for – i stedet for at ende som ufaglært, fordi man er blevet træt af sin oprindelige uddannelse. Nej, det vil jeg ikke resten af mine dage. For jeg kunne da forestille mig, at er der nogen, der står for skud – så er det de ufaglærte, siger Jesper Rødgaard Madsen (27).

Han kommer fra et job som souschef hos SuperBrugsen i Ølgod, hvor han ledede butikken - herunder ansættelse og afskedigelse af personale - og stod for markedsføringen. Men siden sommerferien har han skiftet sin månedlige indkomst på godt 25.000 kr. ud med en SU på ca. 5.000 kr., fordi han er begyndt på Skjern Tekniske Skoles grundforløb Strøm, Styring og IT.

- Ja, det koster os da lidt økonomisk. Men min kone er grafisk designer hos Bestseller i Brande, og hendes løn gør det lidt lettere for mig at tage springet. Desuden sidder vi billigt i vores hus i Ølgod, så det skal nok gå alt sammen, siger Jesper Madsen.

Elektriker ramte mig lige spot on

Egentlig var det en fremtid som it-supporter, der lokkede ham til Skjern Tekniske Skole. Det er en 2-årig uddannelse, som giver adgang til job i kommunernes it-afdelinger og hos andre større organisationer, hvor medarbejdere har brug for folk, der kan servicere dem og hjælpe her og nu, når computeren eller netværket driller.

- Jeg valgte Skjern Tekniske Skole, fordi jeg ellers skulle helt til Vejle for at få it-support med i grundforløbet. Og den første uge prøvede jeg, hvad it-support-uddannelsen gik ud på, og det var også ganske spændende. Men næste uge prøvede jeg så elektrikeruddannelsen – og den ramte mig lige spot on. Dét var bare lige mig, det der.

Jeg har opdaget, at jeg har flair for og godt kan lide at stå og skrue noget sammen, så det ser pænt ud. Og jeg kan også godt lide, at jeg samtidig skal bruge hovedet og tænke mig om på en lidt anden måde. Det er jo farligt det her, hvis man ikke gør det rigtigt første gang.

Vil gerne servicere til kunderne

Jeg vil gerne være huselektriker og ud og servicere kunderne. Det har jeg med mig fra butiksbranchen. På et senere tidspunkt kunne jeg måske også tænke mig at læse til installatør og starte for mig selv. Det er også en mulighed. Jeg kan godt lide at have en god samtale med kunden, lave en pris og sidde og forhandle. Der er jo lidt handelsgén i mig.

- Har du aldrig tænkt på at blive elektriker før?

- Jo, lidt – men efter folkeskolen skulle jeg bare være butiksmand og have mit eget. Så det blev HG på handelsskolen i stedet, siger Jesper Madsen.

Efter handelsskolen blev han salgselev i Kvickly Ekstra i Esbjerg. Her avancerede han 2 år senere som nyudlært til salgsleder og styrede den daglige drift af varehusets afdeling for tørvarer – d.v.s. kolonial, konserves, vaskemidler og den slags.

- Men så fik jeg lyst til at prøve noget andet og kontaktede HTH i Ølgod. Jeg mente det kunne være spændende at sælge køkkener. Det havde de desværre ikke brug for en mand til på det tidspunkt, men de foreslog at jeg skulle arbejde på fabrikken for at lære produktet at kende.

Det blev til et job i montagen, hvor jeg samlede højskabe – men der kom ikke noget salgsjob til mig. Det var jo ikke lige min plan, men med den gode løn og de gode arbejdstider var det lidt svært at se sig ud af jobbet. Så det arbejdede jeg med i 3 år, siger Jesper Madsen.

Situationen løste sig, da han blev headhuntet af SuperBrugsen i Ølgod til jobbet som souschef.

- Det var rigtig spændende og meget udfordrende. Men også svært med de lange arbejdstider – sommetider 70-80 timer om ugen. Så jeg tog op til revurdering om det var det, jeg skulle resten af mine dage. Nej – jobbet passede ikke familiemæssigt. Ikke i min verden. Og slet ikke nu, hvor vi er blevet gift og venter barn, siger Jesper Madsen.

Økonomien ser han ikke som den store hindring. Han har nemlig forberedt sig til lærlingetilværelsen ved at tage kørekort til taxa, så han kan supplere sin indtægt på den måde.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109